3 Mayıs 2024 Cuma

Kadınlar İsviçre'den 'bir kişi daha eksilmeyeceğiz' diye haykırdı

İsviçre'nin Luzern kentinde kadın katliamlarına karşı eylem yapıldı. Ni Una Menos bileşenleri yaptıkları eylemde 11 Şubat günü bir kadının şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine tepki gösterdi.

Ni Una Menos, İsviçre'nin Luzern kentinde kadın katliamlarına karşı sokağa çıktı.

11 Şubat günü Zürih'te bir kadının şüpheli ölümüne ilişkin Bahnhof Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, katledilen kadınlar için saygı duruşu yaptı.

Luzern Ni Una Menos adına yapılan konuşmada, Zürih'de 11 Şubat günü öldürülen kadının İsviçre'de yaşanan bu yılın ilk şüpheli kadın cinayeti olduğu belirtilerek, bugüne kadar yetkililerin ayrıntılı açıklama yapmamasına tepki gösterildi.

Kadınlar ve LGBTİ+'lara yönelik şiddet ve kadın katliamlarının dünyanın en büyük sorunları arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, her üç kadından birinin neredeyse her gün şiddete maruz kaldığı ve ekonomik krizle birlikte şiddetin arttığına işaret edildi.

Kadın katliamlarının politik olduğu ve erkek egemen sistemden kaynaklandığına dikkat çekilen açıklamanın ardından kadınlar 8 Mart günü düzenleyecekleri kadın festivaline katılım çağrısı içeren bildirilerini dağıttı.