27 Nisan 2024 Cumartesi

Kadınlar Gelibolu'da buluştu

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde düzenlenen etkinlikte buluşan kadınlar, erkek egemen faşist zihniyete karşı birlikte mücadelenin sözünü yineledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çanakkale Kadın Meclisi'nin çağrısıyla çok sayıda kadın Gelibolu'da düzenlenen etkinlikte buluştu. HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm'ün katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, "Birlikte değiştireceğiz" vurgusu yapıldı. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün tarihçesinin anlatıldığı kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından etkinlik konuşmalarla devam etti. 

'SİYASETİ ERKEKLERE BIRAKMAYACAĞIZ'
HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, hayatın tüm yükünü çeken kadınlar olmasına rağmen "bilmezsin, anlamazsın" sözleriyle kadınların siyasetten ve hayattan koparıldığının altını çizdi. Gülüm, "Hayatı yaratan bizsek, emek harcayan bizsek, her şeyi üstleniyorsak kimse kusura bakmasın siyaseti de karar mekanizmasını da erkeklere bırakmayacağız" dedi. 

'KADINLAR ADALET DEDİĞİ İÇİN TUTUKLANDI'
Kadın tutsakları selamlayan Gülüm, "Sabahat Tuncel niye içeride? Özgürlük dediği için, barış dediği için içeride. Leyla Güven, Gülten, Kışanak, Figen Yüksekdağ daha ismini sayamadığım binlerce kadın arkadaşımız itaat etmediği için, barış, özgürlük, adalet dediği için tutuklandılar" ifadelerini kullandı. 

'BİZ GÜÇLÜYÜZ'
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırıldığını anımsatan Gülüm, Güzel'in Kürt kadın mücadelesinin simgesi olduğunu ve iktidarın savaş politikalarına karşı çıktığını bu nedenle de kendisine komplo kurulduğunu belirtti. HDP'nin bu ülkenin umudu olduğunu kaydeden Gülüm, şöyle devam etti: "O nedenle bizim partimize yükleniyorlar. HDP olmazsa bu iktidar gitmez. HDP olmazsa bu ülkeye özgürlük, adalet gelmez. Bugün muhalif olanlar, özgürlük, adalet isteyenler güçlendiyse bu aynı zamanda HDP sayesinde olmuştur. Önümüzde bir seçim var. AKP-MHP iktidarını göndereceğiz diyoruz. Bu nasıl olacak? HDP'nin içinde olduğu demokrasi ittifakı ile olacak, birlikte yol yürürsek olacak. Ayrılıkları gayrılıkları bırakıp bir arada durabilirsek olacak."

Birlikte mücadelenin önemini vurgulayan Gülüm, faşist erkek egemen zihniyete karşı ezilenlerin, yok sayılanların, kadınların, emekçilerin daha güçlü olduğunu söyledi. 

Etkinlik halaylarla devam etti.