19 Mayıs 2024 Pazar

Kadınlar Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti

HDP ve HDK bileşeni kadınlardan oluşan heyet, Urfa Adliyesi önünde 42 gündür direnişte olan Emine ve Ferit Şenyaşar'ı ziyaret etti. Heyet Şenyaşarları dinledi ve mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi Hacı Esvet ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar'ı yitiren Emine Şenyaşar ve saldırıda yaralı olarak kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın "Adalet Nöbeti" 42. gününde devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşeni kadınlardan oluşan heyet, Urfa Adliyesi önünde eylemini sürdüren Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Aralarında HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Milletvekilleri Ayşe Sürücü, Hüda Kaya, Dilşat Canbaz Kaya, HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ile Barış Annelerinin yer aldığı kadın heyeti, Emine ve Ferit Şenyaşar'ı dinledi.

Heyet, Urfa Adliyesi önünde 42 gündür adalet arayışını sürdüren ailenin taleplerinin karşılanması için mücadele edeceklerini söyledi.

Heyet daha sonra adliye önünden ayrıldı.