5 Mayıs 2024 Pazar

Kadınlar Deniz Poyraz için trafiği kesti: O karakol kalkacak

Deniz Poyraz'ın adını HDP'nin bulunduğu sokağa veren kadınlar, HDP'nin önünde bulunan karakol çadırın kalkması için trafiği kesti. Kadınlar sloganlarla oturma eylemi yapıyor. Polis kadınların eylemine saldırdı, bir kadın bayıldı. Bir süre daha oturma eylemine eden kadınlar daha sonra il binasına geçti. 

Kadınlar İzmir'de katledilen Deniz Poyraz için yol kesti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il Örgütü'ne yönelik faşist saldırıda Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz'ın isminin, fotoğrafının yer aldığı mor tabela sokağa asıldı.

KEMALBAY: KATİL ÇADIRI BURADAN KALDIRIN
HDP'nin önüne kurulan çadırın derhal kaldırılmasını isteyen kadınlar adına konuşan HDP İzmir Millevetekili Serpil Kemalbay, "Bu çadır İzmir Valiliği ve saray tarafından buraya konmuştur. Partimizi hedef haline getirmek için bu katil çadırı buraya kurmuşlardır. Deniz yoldaşımız Suriye'de eğitim görmüş biri tarafından katledilmiştir. Bu çadır katil bir çadırdır. Katil çadırın buradan kaldırılmasını istiyoruz. Bu kurşun insanlığa sıkılmıştır. Biz bu nedenle bu sokağa Deniz Poyraz sokağı adını veriyoruz. Türkiye'de barışı, demokrasiyi birlikte yaşam mücadelemize inşa edilecek" diye konuştu.

ŞAİR EŞREF BULVARI TRAFİĞE KAPATTI
Yapılan konuşmanın ardından kadınlar yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşü engellemeye çalışan polisler, kadınları ablukaya aldı. Engelleme üzerine kadınlar, Şair Eşref Bulvarı üzerinde yolu trafiğe kapatarak, oturma eylemi başlattı.

BAŞARAN: BU ÇADIRI AKP VE MHP KOYMUŞTUR
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, "Çadır partimizi hedef gösteriyor. Bu çadırı provokasyon olsun diye kurdular. Bu çadırı AKP ve MHP koymuştur" diye konuştu.

POLİS PLASTİK MERMİ VE BİBER GAZIYLA SALDIRDI
Kadınların eylemine polis plastik mermi ve biber gazıyla saldırdı. 

Saldırı sırasında bir kadın baygınlık geçirdi. 

'DENİZ'İN SORUMLUSUSUNUZ'
Kadınlar saldırıda polise, "Deniz'in sorumlususunuz" diye tepki gösterdi. 

Bir süre daha oturma eylemini sürdüren kadınlar, daha sonra il binasına geçti.