6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kadınlar Deniz Poyraz için İstanbul'dan yola çıkıyor

Katledilen Deniz Poyraz davasında adalet için kadınlar İstanbul'dan yola çıkıyor. KBG'den Dilek Basalan, "İktidarın mafyatik yüzleri desteklemesi, besleyip ,kışkırtmasına karşı biz kadınlar hayatımız üzerinden tahakküm kurulmasına izin vermeyeceğiz" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik gerçekleşen faşist saldırıda Deniz Poyraz'ı katlen Onur Gencer 29 Aralık Çarşamba Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi'ne ilk kez hakim karşısına çıkacak. 

Gerek sosyal medya paylaşımlarında HDP'ye yönelik nefret söylemleri ve katliam çağrılarıyla, gerekse de HTS kayıtlarına yansıyan HDP bölgesindeki keşifleriyle bu katliamı duyurmasına rağmen engellenmeyen Gencer, katliamın ardından da korunmaya devam etti. Öte yandan yalnıza tetiği çeken Onur Gencer apar topar tutuklanarak katliamın gerçek sorumluları da gizlenmek isteniyor. 

Yıllardır mücadele yürüten Deniz Poyraz kadınların omuzlarında, alkış ve zılgıtlarla toprağa verildi. Deniz'in katledilmesine ilişkin görülecek davaya da yine kentlerden birçok kadın katılacak, Deniz için mücadele arkadaşları için adalet isteyecek. 

'HAYATIMIZ ÜZERİNDEN TAHAKKÜM KURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'
Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG) İstanbul'dan Deniz Poyraz'ın davasına katılmak için  İzmir'e gidecek. ETHA'ya konuşan Dilek Basalan, "Deniz Poyraz'ın katledilmesi AKP-MHP iktidarının HDP'yi açıkça ve sürekli olarak hedef göstermesinin sonucunda gerçekleşti. Biliyoruz ki; saldırgana müdahale etmeyip saldırganı silahlandıran iktidar bu cinayetin sorumlusudur. İktidarın mafyatik yüzleri desteklemesi, besleyip ,kışkırtmasına karşı biz kadınlar hayatımız üzerinden tahakküm kurulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Deniz Poyraz'ın katledilmesinin Kürt  kimliğine, Kürt kadın kimliğine yapılmış bir saldırı olduğunun altını çizen Basalan; "Savaş, rant, talan ve Kürt düşmanlığında birleşen yolsuzluk, yoksulluk ve şiddet üretenlere, çetelere güvenerek kendini var etmeye çalışanlara karşı biz kadınlar hep buradaydık, burada olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

'29 ARALIK'TA İZMİR'DEYİZ'
Basalan, şöyle devam etti: "Kadınlar bu ülkede hiç bir alanda güvende değil. Metroda eli bıçaklı saldırganlar, yolda samuray kılıçlı katiller ve silahlanan katillerle hiç bir alanda güvende değilken bizlerde biliyoruz ki erkek devlete karşı en güçlü olacak yöntem kadın örgütlülüğü ve kadın mücadelesidir. İşte tam da buradan yola çıkarak Deniz'i katleden kişinin gerçek adalet ile yargılanması için 29 Aralık Çarşamba günü İstanbul KBG olarak İzmir'de olacağız."

Kadınlar Birlikte Güçlü, saat 23.00'te Kadıköy evlendirme dairesi ve Taksim TRT önünden yola çıkacaklar.