6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kadınlar Birlikte Güçlü'den Deniz Poyraz davasına çağrı

Kadınlar Birlikte Güçlü, faşist saldırı sonucu katledilen Deniz Poyraz'ın davasına katılım çağrısında bulunda. Denizli'de eylem yapan kadınlar, "Deniz için adalet herkes için adalet" dedi.

İzmir'de Onur Gencer'in Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü'ne yönelik 17 Haziran'da gerçekleştirdiği faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin dava 29 Aralık'ta görülecek.

Kadınlar Birlikte Güçlü, Denizli'de Candoğan Parkı'nda açıklama yaparak davaya katılım çağrısında bulundu. "Katledilen kız kardeşimiz Deniz Poyraz isyanımızdır Deniz Poyraz için adalet" yazılı pankartın açıldığı eylemde kadınlar adına Cevahir Kayar açıklama yaptı.

'NEFRET DİLİNDEN EN ÇOK KADINLAR ETKİLENİYOR'
Deniz Poyraz'ın iktidarın yarattığı siyasi iklim sonucu katledildiğini belirten Kayar, iktidar emrindeki kolluğun Türkiye halkları açısından açık şekilde güvenlik sorunu oluşturduğunu vurguladı. Kadınlar yaşamak için mücadele ettiğini, erkek egemenliğinin tüm kurumlarının kadınların kazanımlarına saldırdığını kaydeden Kayar, kadınlara karşı suç işleyen erkeklerin korunduğuna dikkat çekti.

Hasta tutsakların durumuna da değinen Kayar, kadın tutsakların yaşadığı sorunlara dikkat çekti, "Kadın tutsakların insanlık dışı koşullarda, hak ihlalleriyle dolu cezaevlerinde yaşadıklarının en yakın örneği Garibe Gezer'in ölümü ve ağır hastalığına rağmen Aysel Tuğluk'un tahliye edilmeyişi olmuştur" diye konuştu.

'KADINLARIN KAYBEDECEK BİR ŞEYİ YOK'
Kayar, yargının siyasi katliamları koruyan tutumunun yanı sıra halklar üzerindeki ötekileştirici ve kriminalize edici üslubunun ırkçı saldırılara yol açtığını vurguladı. İktidarın savaş politikalarından en fazla kadınlar ve çocukların etkilendiğini söyleyen Kayar, "İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkan kadınlar, Deniz'in ve katledilen tüm kadınların davasına sahip çıkıyor. 2021'in 25 Kasım'ında gördüğümüz üzere kadınların kaybedecek bir şeyi yok" diye vurguladı.

Açıklamada, 29 Aralık Çarşamba günü saat 10.00'da İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ilk duruşmaya tüm kadınlar davet edildi.

Açıklamada, "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Yaşasın kadın dayanışması" ve "Deniz için adalet herkes için adalet" sloganları atıldı.