25 Nisan 2024 Perşembe

Kadınlar Birlikte Güçlü: İran'da, Türkiye'de ve her yerde özgürlük

İran'da katledilen Mahsa Amini ve sokaklarda faşist molla rejimine direnen kadınlar için dayanışma çağrısı yapan Kadınlar Birlikte Güçlü, 2 Ekim saat 16.00'da Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde özgürlük taleplerini haykıracaklarını vurguladı.

Kadınlar Birlikte Güçlü, İran'da ahlak polisleri tarafından katledilen Mahsa (Jîna) Amini başta olmak üzere İran'da, Türkiye'de ve her yerde kadınlara dönük şiddet ve baskıya karşı 2 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde olacak. Eylem öncesi Pangaltı’nda bir araya gelerek bildiri dağıtan kadınlar, İran’da Mahsa Amini'yi katleden ahlak polislerinin Türkiye’de yaşayan kadınlar için de çok tanıdık olduğunu söyledi.

Hayatın her alanında, ailede, sokakta, işyerinde, okulda bu ahlak polisleriyle karşı karşıya kalındığını belirten kadınlar, siyasal iktidarın da bu ahlak polislerinin de sırtını sıvazladığını vurguladı. İran sokaklarının özgürlük çağrısıyla yandığını vurgulayan Kadınlar Birlikte Güçlü, İran’da kadınların kendi hayatları ve bedenleri üzerindeki tahakküme "Hayır" dediğini dile getirdi.

İran'da, Türkiye'de ve her yerde kadınların ve LGBTİ+ların hayatlarını kısıtlayan, katleden, taciz ve tecavüz eden erkek egemen sisteme karşı özgürlük istemek için 2 Ekim saat 16.00'da Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde olacaklarını duyuran kadınlar, "Hayatımıza karışanlara karşı Mahsa Amini'nin özgürlük çığlığıyla sesimizi yükseltiyoruz. Özgürlüğümüz için sokakta olacak, İran'da sokağa çıkan kadınların sesine ses katacağız. Kadın dayanışması yaşamsaldır" dedi.

Kadınlar, bir süre daha "Jin, jiyan, azadi" sloganlarıyla bildiri dağıtımına devam etti ve tüm kadınları ve LGBTİ+ları 2 Ekim’de Kadıköy’de olmaya çağırdı.