3 Mayıs 2024 Cuma

Kadınlar, Azra ve Emine için sokaktaydı

Çok sayıda kadın Azra ve Emine için Kadıköy sokaklarında yürüdü. Katledilen kadınların fotoğraflarıyla yapılan yürüyüşlerde, katilleri cesaretlendiren iktidardan hesap soracağı vurgulandı. Kadınlar, kadın cinayetlerine karşı sessiz kalmayacaklarını kaydetti. 

Kendilerinden günlerdin haber alınamayan Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız'ın dün cansız bedenleri bulundu.

Azra'nın tecavüz edilerek vahşice katledilmesine sosyal medyada tepkiler sürerken, Emine Gökkız'dan günlerdir haber alınamadığı öğrenilmişti. Gökkız'ın dün akşam saatlerinde yürüyüş için çıktığı ormanda cansız bedeni bulundu. 

İki kadının katledilmesinin ardından çok sayıda kadın Kadıköy sokaklarında yürüyüş yaptı. 

'KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ'
Bir grup feminist Kadıköy sokaklarında yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında yapılan konuşmada, "Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkızı için sessiz kalmayacağız. Kadın cinayetlerine karşı sessiz kalmayacağız. Erkek vuruyor, devlet koruyor. İsyandayız.
Sokakları da meydanları da terk etmiyoruz" denildi. 

Katledilen kadınların isimlerini sayan ve "burada" diyen kadınlar eylemlerini, "Kadın cinayetleri politiktir", "Erkek vuruyor devlet koruyor" sloganları ve alkışlarla sona erdirdi. 

'KATİLLERİ CESARETLENDİREN İKTİDARDAN HESAP SORACAĞIZ'
Kadın Savunma Ağı da, "Emine Gökkız isyanımızdır", "Azra Gülendam isyanımızdır" yazılı dövizlerle Kadıköy sokaklarında yürüyüş yaptı. Sokakta bulunan çok sayıda kişi alkış, slogan ve ıslıklarla yürüyüşe ses verirken, kadınlar şu konuşmayı yaptı: "Polis telefon sinyaline haftasonu bakamayız diyip pazartesini bekledi. Pazartesi günü Azra'nın katledildiği haberi geldi. Ardından Emine'nin. Katilleri cesaretlendiren bu iktidardan hesap soracağız!"

Yürüyüş sırasında sık sık, "Erkek vuruyor, devlet koruyor", "Kadın cinayetleri politiktir", "Katledilen kadınlar isyanımızdır" sloganları atıldı. 

'AZRA'NIN KATİLLERİNİ TANIYORUZ'
Mor Dayanışma da Azra'nın katledilmesi haberi yayınlandıktan hemen sonra Kadıköy sokaklarında yürüyüş gerçekleştirdi. Azra'nın fotoğraflarıyla yapılan yürüyüş sırasında, "Kadınları korumayıp meydanlardan kovanları, İstanbul Sözleşmesi'ni bir gece yarısı feshedenleri, 'Kadın cinayeti yoktur' diyenleri tanıyoruz. Azra'nın asıl katillerini tanıyoruz" denildi. 

Yürüyüş sırasında sık sık, "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganı atıldı. Çok sayıda kişi eyleme alkışlarla destek verdi.