24 Nisan 2024 Çarşamba

Kadınlar Azra ve Emine için Fatih ve Avcılar'da eylemdeydi

Azra Gülandam Haytaoğlu ve Emine Gökkız'ın katledilmesinin ardından kadınlar İstanbul'un Fatih ve Avcılar ilçelerinde sokağa çıktı, 6 Ağustos'ta Kadıköy'de yapılacak eyleme çağrı yaptı.

Azra Gülandam Haytaoğlu ve Emine Gökkız’ın katledilmesi İstanbul'un Fatih ve Avcılar ilçesinde yapılan yürüyüşlerle protesto edildi.

FATİH
Fatihli Kadınlar Çevre Tiyatrosu önünde bir araya gelerek Kocamustafapaşa Meydanı'na yürüdü. Kadınlar ellerinde "Azra ve Emine isyanımızdır! Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" yazılı pankart taşıdı. Kadınlar, açıklamanın ardından 6 Ağustos Cuma günü saat 19.30'da Kadıköy Rıhtım'da yapılacak eylem için çağrı yaparak eylemi sonlandırdı.

Yapılan açıklamada Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız'ın katillerinin sistem tarafından korunduğu vurgulanırken İstanbul Sözleşmesi'nde hâlâ vazgeçilmediği ifade edildi. Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi:

"Kadınlar ve LGBTİ+lar, kendi yaşamlarını tüm mücadele biçimleri ile savunarak ataerkinin örmeye çalıştığı bu duvarı elbette yıkacaktır. Bizler daima barikatların en önünden kadın düşmanı AKP iktidarına karşı sloganlarımızla beraber var olacağız. Biz kadınlar biliyoruz ki omuz omuza var olduğumuz her alanda mücadelemizi yükselteceğiz. Şule'nin, Azra'nın, Emine'nin, Güleda'nın ve katledilen tüm kadınların hesabını bir kez daha sormak için Cuma günü saat 19.30'da Kadıköy Rıhtım'da buluşuyoruz!"

AVCILAR
Avcılar Kadın Platformu'nun çağrısıyla Deprem Anıtı önünde bir araya gelen kadınlar havuzlu meydana yürüdü.

Burada yapılan açıklamada "Ve biz geride kalanlar, aynı Azra gibi acaba o isimlerden biri de ben mi olacağım endişesini hiç unutmadan yazık ki, katledilen ormanlarda katledilen kız kardeşlerimizi arıyoruz. Bizler daha dün Azra'nın Emine'nin yürüdüğü sokaklarda aynı güvencesiz kanunlar altında baskılanan kadınlarız. Buradan yargıya ve adalete sesleniyoruz. Cesede işkence etmek bir insanlık suçudur. Bu katliamların sorumlusu İstanbul Sözleşmesini kaldıran ve 6284 ü uygulamayan, kadın cinayetlerini tolere edilebilir düzeyde bulan, bu katliamlara sessiz kalan herkestir. Katiller ve destekçileri yargılanıp cezalandırılana kadar durmayacağız. Öfkemiz diri, sessiz kalmayacağız. Ve tüm bu yaşanan olaylar karşısında; sürece sahip çıkacak tüm hukuki süreci takip edeceğiz. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok!" denildi.