27 Nisan 2024 Cumartesi

Kadınlar Aysel Tuğluk ve hasta tutsaklar için imza topladı

Aysel Tuğluk ve Hasta Tutuklulara Özgürlük Platformu, hasta tutsakların serbest bırakılması için imza standı açtı ve başta Aysel Tuğluk olmak üzere tutsakların yaşadığı hak ihlallerine dikkat çekti.

Aysel Tuğluk ve Hasta Tutuklulara Özgürlük Platformu, hasta tutsaklar için Konak YKM önünde imza standı açtı. Çok sayıda kadının katıldığı eylemde Aysel Tuğluk'un fotoğrafları taşındı. 

Platform bileşenleri adına SYKP İzmir İl Eşbaşkanı Tuğçe Kızıldemir, hasta tutsakların sağlık sorunlarını ve yaşadıkları hak ihlallerini anlatan broşürü okuyarak, "24 saat gözetim altında tutulan mahpusların odalarına baskın yapılıp iç çamaşırlarına kadar darma duman etmek, 12 kişilik koğuşlara 28 kişiyi sıkıştırmak, 10 kişiye yetecek yemeği 28 kişiye dağıtmak, peyniri olmayan kahvaltıda haftada 1 yumurta vermek, ekonomik krizi bahane ederek mahpustan elektrik faturası 400 TL talep etmek, havalandırmaların üzerini kapatmak, atölye çalışmalarını yasaklamak, görüş süresini yarım saate indirmek, içeriye kitap sınırlandırması getirmek, çıplak arama yapmak, süngerli odalarda tutmak, sık sık hücre cezalarına başvurmak, pişmanlık dayatmasında bulunmak bütün bunlar psikolojik ve fiziksel şiddet, işkence ve hak ihlalidir" diye vurguladı.

Kızıldemir, halka çağrı yaparak, hasta tutsakların özgürlüğü için ses olmalarını istedi. İmza standına halk yoğun ilgi göstererek taleplerin yer aldığı metne imza attı.

Eylem, "Hasta mahpuslara özgürlük", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Aysel Tuğluk yalnız değildir" sloganlarıyla son buldu.