25 Nisan 2024 Perşembe

Kadınlar adliye önünden seslendi: Sokaktan vazgeçmeyeceğiz

İzmir'de Pınar Gültekin için yapılan eylemde gözaltına alınan ve haklarında dava açılan kadınlar hakim karşısına çıktı. Bayraklı Adliyesi önünde açıklama yapan kadınlar, sokaktan ve kadın isyanını büyütmekten vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Pınar Gültekin'in Metin Avcı tarafından katledilmesine tepki göstermek için 21 Temmuz günü İzmir'de yaptıkları eylemde polis saldırısıyla gözaltına alınan kadınlar hakkındaki davanın ilk duruşması bugün görülüyor. İzmir'deki Bayraklı Adliyesi 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesi kadınlar adliye önünde açıklama yaptı.

"Kadınları değil katilleri yargıla" sloganını atan kadınlar yaptıkları açıklamada, "Temmuz ayında katledilen Pınar Gültekin'in ardından sokağa çıkan kadınlara polis saldırısı ve işkencesi gerçekleşmiştir. Bu işkence ve gözaltının ardından polisler tarafından soruşturma açılıyor ve 'Pınar Gültekin isyanımızdır' diyen kadınlar yargılanıyor. Bütün kadınları bu davaya sahip çıkmaya, bu isyanı büyütmeye ve 'Pınar Gültekin isyanımızdır' demeye çağırıyoruz. Çünkü bizler asla sokağa çıkmaktan ve mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

'ADLİYEDE YARGILANMASI GEREKEN KADINLAR DEĞİL KATİLLERDİR'
ETHA'ya konuşan Özgür Genç Kadın (ÖGK) Merkezi Koordinasyon üyesi Rengin Oğuz, "21 Temmuz'da Metin Avcı tarafından katledilen PInar Gültekin için Alsancak'ta yürüyüş yaptığımız için işkence ile polis tarafından gözaltına alındık. Bugün 'Pınar gibi kadınlar katledilmesin' dediğimiz için yargılanıyoruz. Adliyede olması gerekenler ve hesap vermesi gerekenler biz kadınlar değil katillerdir. İnanıyoruz ki kadın özgürlük mücadelesinin gücü ile katillerin yargılandığı bir düzen inşa edeceğiz. Sokaklardan da meydanlardan da vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi'nden de vazgeçmiyoruz. Biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı ne Pınar Gültekin ne Özgecan Aslan ne de bir başka kadın katledilecekti. Yeni bir dünyayı ve özgür bir yaşamı kadınlar kuracak" dedi.