3 Mayıs 2024 Cuma

Kadınlar adliye önünden seslendi: Hepimiz ritme uygun zıpladık

Ritme uygun zıpladılar" bahanesiyle haklarında dava açılan 13 kadınla dayanışmak için adliye önünde açıklama yapan kadınlar, "hepimiz oradaydık" dedi. Kadınlar bu yıl ki 8 Mart'a da çağrı yaptı. 

2021'deki 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'nde "ritme uygun zıpladıkları" bahanesiyle haklarında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla dava açılan 13 kadının duruşması bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Duruşma öncesi adliye önünde bir araya gelen kadınlar, bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Hepimiz oradaydık, 20. Feminist Gece Yürüyüşü'nde yine orada olacağız" pankartının açıldığı eylemde kadınlar, "Ritme uygun zıplayanları değil, erkek şiddetini engelle", "Yaşasın feminist mücadelemiz", "8 Mart yargılanamaz" dövizleri taşıdı.

Kadınlar adına söz alan Feride Eralp, hep birlikte "8 Mart yargılanamaz" demek için bir araya geldiklerini belirtti. "Hepimiz oradaydık, hepimiz ritme uygun zıpladık" diyen Eralp, böyle bir suçlamanın kabul edilemez olduğunu kaydetti. Eralp, bu seneki 8 Mart'ta da aynı yerde, saat 19.30'da Taksim'de olacaklarını belirterek, tüm kadınlara kadın dayanışmasını büyütme ve yürüyüşe katılma çağrısı yaptı.

Kadınlar, "Yaşasın feminist mücadelemiz", "8 Mart engellenemez", "Kadın dayanışmamız engellenemez", "Yaşasın 8 Mart", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "Dünyayı yerinden oynatacağız" sloganlarıyla eylemi sonlandırdı.