19 Mayıs 2024 Pazar

Kadınlar, Adliye önünde Şenyaşarlar için açıklama yaptı

Urfa Adliyesi önünde 17 gündür adalet talebiyle oturma eylemi yapan Emine ve Ferit Şenyaşar'ı ziyaret etmek için gelen Batmanlı kadınlar, Şenyaşarların gözaltına alınması nedeniyle nöbet tutulan yerde açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi Batman Kadın Meclisi, Barış Anneleri ve Tevgera Jinên Azad (TJA), Emine Şenyaşar'ı adalet nöbetinde ziyaret etmek için Urfa Adliyesi önüne geldi. Emine Şenyaşar'ın gözaltına alınması nedeniyle kadınlar adliye önünde nöbet eyleminin gerçekleştirildiği alanda açıklama yaptı.

Kadınlar adına konuşan Barış Anneleri Batman Sözcüsü Sultan Azboy, ailenin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Azboy, "Emine anne burada eşitlik, adalet için oturuyordu. Ancak devlet onu gözaltına aldı. Biz bu durumu kınıyoruz. Biz Batmanlı kadınlar olarak anneye destek olmak için buraya geldik ancak anneyi gözaltına almışlar. Onun mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz" diye konuştu.

Açıklama alkışlar ile son buldu.

Urfa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen Emine ve Ferit Şenyaşar hakkında "2911 Sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet" iddiasıyla işlem yapıldığı ve ifadelerinin hala alınmadığı öğrenildi.