29 Mart 2024 Cuma

Kadına şiddeti mahkemede utanmazca anlattı

Mersin'de cezaevinden izin alıp çıktıktan sonra karısı G.Y.'ye şiddet uygulayan ve 17 Aralık 2017 tekrar tutuklanan Düzgün Ali Y. yaptığı işkenceyi itiraf etti.
Kadına yönelik şiddet artarak devam ederken erkekler mahkeme salonlarında büyük bir yüzsüzlükle yaptıkları işkence ve şiddeti anlatıyor.
 
Cezaevinden izinli çıkan Düzgün Ali Y., evinde kızının gözü önünde kemerle G.Y.'nin boğazını sıktı, üzerine kaynar su döktü. G.Y'nin çığlık atması üzerine hüküm giydiği suçtan infazının yanacağı endişesiyle G.Y'nin ağzını kapatarak bağladı.
 
Düzgün Ali Y. hakkında, Mersin 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kasten yaralama' suçlamasıyla dava açıldı.
 
KADINA ŞİDDET İÇİN DEĞİL İNFAZI YANMASIN DİYE ÖZÜR DİLEDİ
 
Görülen davada ifade veren Düzgün Ali Y., "Eşime tartışmada bir tokat attım, kemerle 2-3 kez vurdum. Eşim odaya gidip kapıyı kilitledi, kızım da uyanmıştı. Eşim pencereden dışarıya doğru, 'Kocam beni öldürecek polisi çağırın' diye bağırdı. İnfazım yanacağı için kendisinden özür diledim" dedi.
 
KADININ ÜSTÜNE SICAK SU DÖKMEK 'ŞAKA'
 
Mahkeme heyetinin, "Eşinin üzerine sıcak su döktün mü?" şeklindeki sorusuna ise Düzgün Ali Y., "Kavgadan sonra sobaya kömür atan eşime, 'Hani çay demlemedin mi?' diye sordum, çaydanlığı yere attım. Amacım şaka yapmaktı. O sırada sıcak su eşimin üzerine döküldü. Eşim birden bağırmaya başlayınca cezaevinden izinli çıktığım için korktum ve ağzını koli bandıyla bağladım. Sonra el ve ayaklarını bağladım ancak daha sonra bağları makasla kestim. Olaydan sonra uyumuşum" diye cevap verdi.
 
Mahkeme heyeti dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine karar verdi.