26 Nisan 2024 Cuma

Kadın Savunma Ağı: İtaat etmiyoruz hayatı istiyoruz

Kadın Savunma Ağı, Kadıköy'de düzenlediği etkinlik ile tüm kadınları 25 Kasım'da alanlara çağırdı. Yapılan açıklamada "İtaat etmiyoruz, hayatı istiyoruz" mesajı verildi.

Kadın Savunma Ağı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde Kadıköy'deki Eminönü iskelesi önündeki meydanda bir araya geldi. Polisin tüm engelleme girişimine rağmen kadınlar, düzenlendikleri "Evet-Hayır" oyunuyla 25 Kasım eylem ve etkinliklerine katılım çağrısında bulundu.

Eylem öncesi iskelesi önünü ve çevresini abluka altına alan polis, kadınların yürüyüşünü engellenmeye çalıştı. Polise tepki gösteren kadınlar, polis çemberini aşarak Eminönü İskele Meydanı'na yürüdü. Oluşturulan bariyerli çemberi kaldırtan kadınlar, sloganlar eşliğinde eylemlerini gerçekleştirdi. "İtaat etmiyoruz, hayatı istiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde, açıklamayı Ceren Barış okudu.

'BİZE DAYATILAN HİÇBİR ŞEY NORMAL DEĞİL'
AKP-MHP iktidarının seçimler yaklaştıkça iktidarda kalmak için daha çok saldırganlaştığını belirten Barış, kadınlara ve boyun eğmeyen, hakkını arayanlara yönelik saldırganlık, erkek şiddeti ve kadınları aile içine hapsetme politikalarına itaat etmediklerini söyledi. Kadınlara 'normal' diye dayatılanın normal olmadığını belirten Barış, kadın yoksulluğu, kadın katliamlarına değindi.

20 yıldır iktidar karşısında geri adım atmadıklarının altını çizen Barış, 25 Kasım eylem ve etkinliklerine katılım çağrısı yaptı. Barış, "Hapsedilmek istendiğimiz evlerden çıkalı çok oldu. İran'dan Şili'ye kız kardeşlerle ellerimizi birleştirdik. Bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'ne giderken, sabahı-baharı-sandığı beklemeden, itaatsizlik ateşlerimizi yakalım. İtaat etmiyoruz! Vaatlere, yalanlara, oyalamalara karnımız tok! Çünkü biz hayatı istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından çevredeki kadınları düzenledikleri "Evet-Hayır" oyununa davet eden Kadın Savunma Ağı, eylem kapsamında hazırlanan çerçevelerle fotoğraf çektirdi.