20 Nisan 2024 Cumartesi

Kadın savaşçılardan 25 Kasım mesajı: Bütün kadınlar bu direniş etrafında birleşmeli

25 Kasım'ı Til Temir'de savaş mevzilerinde karşılayan kadın savaşçılar, tüm dünya kadınlarına şu çağrıyı yaptı: "Biz savaş cephesinden bütün dünya kadınlarını, kadına yönelik şiddete ve işgale karşı direnişi büyütmeye, Rojava kadın devrimini savunmaya çağırıyoruz."

Til Temir'de bulunan kadın savaşçılar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nü işgale karşı direniş mevzilerinde karşılıyor.

Til Temir'in sınır hattında yer alan mevzilerde 24 saat nöbette olan kadın savaşçılardan biri olan Şilan Argeş, 25 Kasım'ı cephelerde karşıladıklarını vurguladı, "Kadına yönelik şiddet, AKP zihniyetinde bu işgal saldırıları ile birlikte bir kez daha gün yüzüne çıktı. Bu erk zihniyet nasıl ki kadın üzerinde kendini var ediyorsa bugünde Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırarak bunu sürdürüyor. Biz bu zihniyete karşı direniyoruz, topraklarımızı, onurumuzu savunuyoruz" şeklinde konuştu.

 

'KADINLAR ERDOĞAN VE ÇETELERİNE KARŞI EN ÖN CEPHELERDE'
Argeş, erkek şiddetini temsil eden bu zihniyetin kadın devrimi niteliği taşıyan Rojava'yı işgal etmesine asla izin vermeyeceklerini ifade etti. Argeş şöyle devam etti: "Elimizden geldiğince bu zihniyete karşı direneceğiz. Biz kadınlar olarak bütün direniş cephelerinde rolümüzü oynayacağız. Erdoğan hiçbir zaman bu toprakları kolayca işgal etmeyi düşünmesin. Sonuna kadar onun zihniyetine karşı mücadele edeceğiz. Kadın düşmanlarının, kadını yok sayan çetelerin bu topraklarda rahat rahat dolaşmalarına izin vermeyeceğiz."

Faşist şeflik düzeninin erkek egemen zihniyetlerini bölge halklarının üzerinde de sürdürmeyi amaçladığının altını çizen Argeş, Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı büyük direnişler sergilendiğini kaydetti. Argeş şöyle devam etti: "Çeteler bütün saldırılarında kırılarak kaçmak zorunda kalıyorlar. Erdoğan ve çeteleri gözünü Til Temir'e dikmiş durumda. Fakat şunu unutmasınlar ki bütün saldırıları kadın savaşçıların mevzilerinden geri dönecek, biz sonuna kadar direneceğiz."

'YOLDAŞLIK RUHU İŞGALCİLERE KARŞI GALİP GELECEK'
Morallerinin çok yüksek olduğunu dile getiren Argeş, "Mevzilerde bize en fazla moral olan şey burada ortaya çıkan yoldaşlık. Şehitlerimizin bizimle birlikte olduğunu, bu direnişte yer aldıklarını düşünerek çetelere karşı direniyoruz. Türk devletinin elinde bize karşı kullanacağı bir tek tekniği var. Bizim ise bu tekniğe karşı koyacak yoldaşlığımız ve inancımız var. Erdoğan ve çeteleri burada ortaya çıkan yoldaşlık karşısında dayanamayacaktır. Erdoğan bizim direndiğimiz cephelerde yenilecek" ifadelerini kullandı.

'BÜTÜN DÜNYADAKİ KADINLAR BU DİRENİŞE DESTEK VERMELİ'
25 Kasım dolayısıyla bütün dünya kadınlarına seslenen Argeş şunları söyledi: "Bütün dünyadaki kadınlar bu direnişe destek vermeli. Kadınlar bütün katliamlara, işkenceye ve yok sayılmaya karşı her yerde mücadelelerini sürdürsün. Bizim şu anda ortaya koyduğumuz direniş aynı zamanda Erdoğan'ın erkek egemen zihniyetine karşı bir direniştir. Bütün kadınlar bu direniş etrafında birleşmeli ve kadın devrimini daha fazla büyütmeli. Arap, Kürt, Türk, Ermeni, Süryani ve Asuri bütün kadınlar her yerde şiddete ve işgal saldırılarına karşı 'yeter' demeli ve sokağa çıkmalı.

'KADIN DEVRİMİNİ SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Ön mevzilerde yer alan kadın savaşçılar arasında yer alan Jiyan Qandil de, işgalci çetelere karşı topraklarını savunduklarını dile getirdi. Qandil şunları dile getirdi: "İnsanlık dışı saldırılar gerçekleştiren Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı moralimiz yüksek. Rojava Kürdistanı'nın işgal edilmesine, burada yaşayan halkların yerlerinden edilmemesi için direniyoruz. Türk devleti ve çetelerinin kirli zihniyetleri ile topraklarımızı işgal etmelerine izin vermeyeceğiz. Topraklarımızı sonuna kadar savunacağız."

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Mücadele Günü'nü mevzilerde karşıladıklarını söyleyen Qandil, "25 Kasım'ın böyle tarihsel bir sürece gelmesi, bizi mevzilerde direnişi daha fazla büyütmeye zorluyor. Kadınların özgürlüğü için çetelere ve onları destekleyenlere karşı direnişimizi büyüteceğiz. Biz kadın savaşçılar olarak bütün direniş mevzilerinde duruşumuzu net olarak ortaya koyuyoruz. Erdoğan ve çetelerine karşıda direnişimizi daha fazla büyüteceğiz" diye belirtti.

Qandil savaş cephelerinden dünya kadınlarına şu çağrıyı yaptı: "Erdoğan zihniyeti kadın kazanımlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Biz savaş cephesinden bütün dünya kadınlarını, kadına yönelik şiddete ve işgale karşı direnişi büyütmeye, Rojava kadın devrimini savunmaya çağırıyoruz."