26 Nisan 2024 Cuma

'Kadın özgürlük yürüyüşümüz engellenemez'

ESP İstanbul İl Örgütü, Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ile SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ve SKM MYK üyelerinin gözaltına alınmasını protesto etti. Eylemde yapılan konuşmalarda, sosyalist kadınların serbest bırakılması istendi ve "kadın özgürlük yürüyüşümüz engellenemez" denildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ile SKM Söcüsü Deniz Aktaş ve SKM MYK üyelerinin gözaltına alınmasına karşı basın açıklaması yaptı.

Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılan açıklamaya HDP, YDK, Partizan, Kaldıraç, TJA, Halkevleri, Polen Ekoloji, Emekçi Kadınlar'ın yönetici ve üyeleri katıldı.

'MÜCADELEYİ BÜYÜTEREK YANIT VERECEĞİZ'
Eylemde ilk sözü Devrimci Parti MYK Üyesi Burcugül Çubuk aldı. "Hayatı elleri kavrayarak değiştiren kadınlar devletin hedefinde" diyen Çubuk, TJA, Rosa Kadın Derneği'nin ardından SKM üyelerine yapılan operasyonla iktidarın bunu gösterdiğini belirtti.

Çubuk, faşizme karşı mücadeleyi yükselterek, saldırılara yanıt vereceklerini söyledi.

Yeni Demokrat Kadın adına konuşan Sinem Özkan, genelde tüm kadınlara, özelde ise sosyalist kadınlara yönelik saldırının özel olduğunu ifade ederek, "kadınlar saldırıların karşısında yolmayacak" dedi.

Emekçi Kadınlar'dan Delal Erol ise saldırıların şaşırtıcı olmadığını belirterek, "Biz saldırılara karşı mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'FAŞİZM KADIN İSYANINI ZAPTURAPT ALTINA ALAMIYOR'
Ardından ESP İl Yöneticisi Gamze Toprak basın açıklaması yaptı.

Kadın katliamları ve haklarına yönelik saldırları hatırlatan Toprak, Rosa Kadın Derneği'ne yapılan gözaltı ve tutuklama saldırılarının ardından sosyalist kadınlara dönük gözaltıların tesadüf değil, yürütülen saldırı politikasının devamı olduğunu söyledi. Toprak, "Açıktır ki faşizm kadın isyanını zapturapt altına alamamaktadır" dedi.

Faşizmin ezilenlerin her cephesine saldırırken yaptığı gibi, kadınlara karşı açtığı savaşta da önce örgütlü kesimlere saldırdığına işaret eden Toprak, şunları söyledi: "Çünkü örgütlü kadınların mızrağın ucunu erkek egemen kapitalizmin maddi temeli olan devlete, faşizme doğrultacağını çok iyi biliyor. Örgütlü kadını etkisizleştirdiği zaman, bireyler toplamıyla daha kolay baş edeceğini düşünüyor."

'KORKU DUVARI ÇATLADI, SIRA TUZLA BUZ ETMEKTE,
Sosyalist kadınların gözaltın alınmasının, özgürlük mücadelesinin engellenmesine yönelik olduğunu söyleyen Toprak, "Ancak partimizin ve SKM'nin çalışmaları gözaltı ve operasyonlarla engellenemez. AKP-MHP iktidarının toplumda örmek istediği korku duvarı çatlamıştır. Şimdi sıra o korku duvarını kadınların öfkesi ve isyanı, işçi sınıfı ve ezilenlerin birleşik mücadelesiyle tamamen tuzla buz etmekte" diye konuştu.

Eylemde, "Yaşasın devrimci dayanışma", "Gözaltılar serbest bırakılsın" sloganları atıldı.