29 Mart 2024 Cuma

Kadın örgütleri: Sosyalist kadınları serbest bırakın

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ile SKM MYK üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren kadın örgütleri, sosyalist kadınların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Sözcüsü Deniz Aktaş ile SKM MYK üyelerinin Balıkesir'de gözaltına alınmasına kadın örgütleri tepki gösterdi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda gözaltına alınan sosyalist kadınların serbest bırakılması istendi.

Kadınlar Birlikte Güçlü: Her güne gözaltı haberleriyle başlıyoruz ya da günü gözaltı haberleriyle noktalıyoruz. Haklarımıza, kadınlara, mücadelemize yönelik saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Birlikte mücadele ettiğimiz, yol arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!!

Yeşil Sol Kadınlar: Kadınların iradesini kıramayacaksınız! Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!

EMEP'li Kadınlar: Kadınların haklarına ve mücadelelerine dönük saldırılara her gün bir yenisi ekleniyor. Gözaltına alınan kadınlar derhal serbest bırakılsın!

Rosa Kadın Derneği: Her gün kadına yönelik şiddet ile mücadele eden kadınların gözaltı haberleri ile uyanıyoruz. Kadınlar tarihleri boyunca mücadele etmişlerdir ve geri adım atmamışlardır. Gözaltındaki kadınları serbest bırakın!

Özgür Kadın Dayanışması: Kadınları gözaltılarla susturamazsınız. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!

Mor Dayanışma: Kadınlara yönelik baskılarınıza artık yeter! Gözaltındaki SKM'li kız kardeşlerimiz derhal serbest bırakılmalıdır!

Halkevci Kadınlar: Sosyalist Kadın Meclisleri'nden kadınlar ev baskınıyla gözaltına alınıyor, her gün kadın mücadelesinden bir kadın saldırıya uğruyor. Yeter Artık! Sokaklarda mücadeleyi büyüttüğümüz kadınlar serbest bırakılsın!

HDK Adalet Komisyonu: ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş ve SKM MYK üyelerine yönelik keyfi gözaltı saldırısı kabul edilemez.Tacize,tecavüze, cezasızlığa,İstanbul Sözleşmesi’nin ortadan kaldırılmasına karşı mücadele eden kadınları değil kadın katillerini yakalayın!

Devrimci Parti: ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve SKM sözcüsü Deniz Aktaş'la birlikte gözaltına alınanların hepsinin "kadın" olmasının tesadüf olmadığını çok iyi biliyoruz. Gözaltındakiler derhal serbest bırakılsın!

Kadınların Kurtuluşu: Bugün ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve SKM sözcüsü Deniz Aktaş'la birlikte, MYK üyeleri kadın arkadaşlarımız Balıkesir'de gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesini çok iyi biliyoruz, kadın faaliyetleri, kadın mücadelesi! Gözaltındaki kadınları serbest bırakın.

Kadın Savunması: Kadın mücadelesinde aynı sokakta birlikte olduğumuz Sosyalist Kadın Meclisleri'nden arkadaşlarımız ev baskınıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlar derhal serbest bırakılsın, kadın dayanışması yaşasın!