26 Nisan 2024 Cuma

Kadın örgütleri: Ayşe'nin yanındayız, HDP'yi savunacağız

Kadın örgütleri HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a yönelik tehdide tepki gösterdi. Başaran'la dayanışma içinde olacaklarını kaydeden kadın örgütleri "HDP'yi savunacağız" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi önünde polis eliyle gerçekleştirilmek istenen ve HDP Kadın Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'a yönelik polisin katliam tehdidine karşı çok sayıda kişi "#ÇivilemekNeHaddine" hashtagıyla tepki gösterdi. 

SKM: AYŞE BAŞARAN'IN YANINDAYIZ, HDP'Yİ SAVUNACAĞIZ
Sosyalist Kadın Meclisleri
, "Devletin yönlendirmesi sonucu ırkçı faşist bir saldırıda katledilen #DenizPoyraz yoldaşımızın katilleri hala korunurken Ayşe Acar Başaran'a polisin bu tehdidinin tesadüf olmadığını çok iyi biliyoruz. Ayşe Acar Başaran'ın yanındayız, HDP'yi savunacağız" dedi. 

KBG: ERKEK DEVLET ŞİDDETİNE KARŞI SUSMUYORUZ
Başaran'la dayanışma açıklaması yapan Kadınlar Birlikte Güçlü de erkek devlet şiddetine karşı sessiz kalmayacaklarının altını çizdi. KBG, "Ayşe'ye sen kimsin diye soran polise cevabı biz verelim; evdeki erkek şiddetine ve ölüm tehditlerine aldırmadan boşanmakta direnenleriz, geceleri sokakları meydanları terk etmeyenleriz, maruz kaldığımız cinsel şiddete sessiz kalmayıp ifşa edenleriz, jin jiyan azadi- yaşasın kadın dayanışması diyenleriz. Ve biz polise sen kimsin diye sormuyoruz biliyoruz polisi; gözaltındaki taciz ve tecavüzlerden, ev baskınlarından, katilleri değil sokaklarda direnen kadınları engellemesinden, bir başka açık devlet provokasyonuyla öldürülen Deniz Poyraz'ın katilini sarılarak korumasından. Ve bugün Ayşe Acar Başaran'a yönelen polis tehdidinin hukuken takipçisi olacağımızı söylüyor, hatırlatıyoruz; Erkek devlet şiddetine karşı susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz" dedi.

HDP KADIN MECLİSİ: POLİS DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR
HDP Kadın Meclisi de tüm kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı ve şöyle devam etti: "Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran'ı açıkça tehdit eden erkek polisi teşhir ediyoruz. Bir kadının direnişi karşısında aciz kalan bu zat, derhal görevden alınmalıdır. Tüm kadınları bu zehirli dile karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz!"

Kadın örgütlerinin sosyal medya paylaşımları şöyle:
Tevgera Jinên Azad (TJA): Aktivistimiz ve HDP Kadın Meclis Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'ı tehdit eden erkek-devlet polisi teşhir ediyoruz. Kadın direnişimizden ve özgürlüğümüzden asla vazgeçmiyoruz.

Rosa Kadın Derneği: Tekçi, cinsiyetçi ve bir o kadar da çürümüş zihniyeti teşhir ediyoruz. Cesaretimizle, kararlılığımızla ortaya koyduğumuz örgütlülüğü ve mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz! Tehditlerinize asla boyun eğmeyeceğiz… Ayşe Acar Başaran yalnız değildir! Deniz Poyraz'ı il binasında katleden zihniyet ile bugün HDP Genel merkezinin önünde Ayşe Acar Başaran'a seni çivilerim, çık dışarı diyen bu kadın düşmanı zihniyet aynıdır. Halkın iradesine yönelik bu pervasızca yaklaşım asla kabul edilemez!

Kadın Zamanı Derneği: Her gün kadınlar katledilirken ve katilleri serbest bırakılırken bir polisin Ayşe Acar Başaran'a kullandığı dil kabul edilemez! Biz bu kadın düşmanı dili ve tehditleri kadın katillerini cezasızlık politikasıyla koruyanlardan biliyoruz!

Kadın Savunması: Bu tehditler, hedef göstermeler İzmir'de Deniz Poyraz'ın katilini azmettirdi! Hesap vereceksiniz hepiniz.

Yeni Demokrat Kadın: Kes sesini, seni çivilerim tehdidi kadın mücadelesine yönelik bir tehdittir. Erkek devletin kadın mücadelesinin öznesi kadınları hedef alan saldırı ve tehditlerine karşı mücadele edeceğiz!

Kampüs Cadıları: HDP Genel Merkez önünde HDP Kadın Sözcüsü, Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a tehditler yağdıran polisin gücünü kimden aldığını çok iyi biliyoruz. Deniz Poyraz'ın katilini azmettiren, kadın katillerinin sırtını sıvazlayanlara karşı dimdik durmaya devam edeceğiz!

Jiyana Hûmandi: HDP Genel Merkezi önünde, HDP Kadın Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'a yapılan polisin açık tehdidi Kürt kadınına ve Kürt halkına yapılmış bir tehdittir. Faşizan tutumlarınız karşısında örgütlü, her alanda mücadeleyi büyüten boyun eğmeyen kadın iradesi kazanacaktır!

Kadınların Kurtuluşu: HDP Genel Merkezi önünde, HDP Kadın Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'a yönelik polisin açık şiddet tehdidine karşı sesimizi kesmiyor, dayanışmazdan ve örgütlülüğümüzden aldığımız güçle daha yüksek sesle konuşuyoruz. Ayşe Acar Başaran yalnız değildir.

Türkiye İşçi Partili Kadınlar: HDP Genel Merkezi önünde bir kadın milletvekilini açıkça "çivilerim seni" diyerek tehdit eden bu kişinin cüretini nereden aldığını biliyoruz! Ayşe Acar Başaran'ın yanındayız!

Mor Sarmaşık: Herkes bilsin ki Ayşe Acar Başaran yalnız değildir!  Erkek devlet şiddetinin hiçbir biçimiyle biz kadınları sindiremezsiniz!

Mor Dayanışma: HDP kadın sözcüsü, mücadele arkadaşımız Ayşe Başaran'ı "çivilerim seni" direyerek tehdit eden polis saldırısını ifşa ediyoruz! Erkek-devlet şiddetini Gezi davasından 8 Mart'a her yerde tanıyoruz? Kadın dayanışmasını tehditleriniz durduramaz.