18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadın öğretmenin tehdit edilmesine tepki

Eğitim Sen 5 Nolu Şube yürütme kurulu üyesi kadın öğretmenin polisler tarafından tehdit edilmesi şube binasında protesto edildi. 1 Mayıs'a giderken hak ve taleplerin bastırılmak amacıyla bu girişimin gerçekleştiği kaydedilen açıklamada mücadelenin süreceği dile getirildi. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası İstanbul 5 Nolu Şube, yürütme kurulu üyesi kadın öğretmenin Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından tehdit edilmesine ilişkin açıklama yaptı. 

Şube binasında düzenlenen açıklamada, "Basıklar ve tehditleri bizi yıldıramaz" pankartı açıldı. Açıklamada, "Öğretmen arkadaşımızın demokratik ve meşru hakkı olan sendikal faaliyetleri dolayısıyla eylemlere katıldığını söylemesine rağmen polislerin hakkı ve haddi olmadan bir öğretmeni/ eğitim emekçisini 'eğitim kurumunda çalışan, öğrencileri olan bir öğretmene ve devlet memuruna yakışmadığı' gibi yasal dayanaktan yoksun bir yöntem ile emniyete çağırmasını ve tehdit edilmesini kabul etmiyoruz" denildi. 

Böylesi girişimlerin yaklaşan 1 Mayıs öncesi emekçilerin talepleri başta olmak üzere pandemiyle katmerleşen sorunları örtmek, var olan toplumsal eşitsizlikleri gizlemek, kadınların haklı ve meşru talepleri baskı ile sindirmeye çalışmak için olduğu kaydedilen açıklamada, "Meşru, demokratik ve sendika yürütmesinde bulunmanın haklılığı ile eylemlere katılan arkadaşımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, devlet erkinin arkasına sığınarak yasadan uzaklaşanları uyarıyoruz. Baskılar ve tehditler bizi yıldıramaz! Son olarak Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak 1 Mayısa giderken; binlerce yıldır olduğu gibi emeğiyle her gün kendini yaratan, var eden milyonlarca işçi ve emekçiyi savunmaktan; kadınların eşit ve özgür bir toplum mücadelesinden; gençlerin güvenli ve adil bir gelecek talebinden; temiz ve yaşanabilir bir dünya hayalinden; emekten, demokrasiden, laiklikten, barıştan ve aydınlık bir gelecek mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.