19 Nisan 2024 Cuma

Kadın Meclisi Hakkari'de: Kürt kadınlara yönelik politikalara boyun eğmeyeceğiz 

Kürdistan'da kadına yönelik özel savaş politikalarına karşı Hakkari'de HDP Kadın Meclisi, yürüyüş yaptı. Başaran ise erkek egemen iktidarı bu kirli politikalarını kadın mücadelesinin yok edeceğini vurguladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Melcisi,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla özel savaş politikalarına karşı Hakkari Çarşı Merkezinde yürüyüş yaptı. Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran kısa bir açıklama yaptı. 

Erkek devlet şiddetine, savaşa, yoksulluğa karşı her yerde olduklarını kaydeden Başaran, kadınlar katledilirken görünmez olan asker ve jandarmanın Hakkari'de kadınların sesini kısmak için tüm gücüyle yığınak yaptığını vurguladı. Klasik bir gerekçeyle neredeyse Kürdistan'ın bütün illerinde OHAL haline gelmiş Valilik yasağına dikkat çeken Başaran, Kürt kadınlarına ve Kürdistan'a özel bir politika uygulandığının altını çizdi. 

Başaran, şöyle devam etti: "Türkiye'nin tümünde kadınları şiddetle yüz yüze bırakıp makul kadını yaratmaya çalışırken, Kürdistan'daki savaşını da kadınlar ve kadın bedeni üzerinden yürütmeye çalışıyor. Özel bir savaş politikası olarak tecavüzü bir araç haline getiriyor, yoksulluğu derinleştiriyor. Yoksullukla yüz yüze bıraktığı toplumu ve kadınları bu özel savaş politikalarının merkezine yerleştirmeye çalışıyor. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz, biz kadınlar ve Kürt kadınları hiçbir baskı ve saldırıya baş eğmedik, boyun eğmedik, geri adım atmadık. Hakkari'deki kadınlarla beraber, Van'dan gelen kadınlarla beraber diyoruz ki, sizin politikanızın farkındayız ve mücadele etmeye devam edeceğiz.25 Kasım'da Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanında kadın düşmanı politikalarınızı daha çok ifşa edeceğiz ve bu oluşturduğunuz kirli düzene son verene kadar mücadelemiz devam edecek. 

HDP Kadın Meclisi olarak birçok ilden gelmiş milletvekillerimizle buradayız. Buradaki irademizin Ankara'dan da iktidar tarafından görünmesi gerektiğini düşünüyoruz. Geri adım atmayız. Mücadeleden vazgeçmeyiz. Ne özel savaş politikalarınız ne kadın bedeni üzerinden yürüttüğünüz siyasetiniz ne kadınları ölüm ve şiddetle yüz yüze bırakma politikalarınız kadınların örgütlü mücadelelerini ortadan kaldırmayacak. Örgütlenerek kendimizi koruyacak, öz savunmamızı geliştirecek, örgütlenerek özgürleşeceğiz."