25 Nisan 2024 Perşembe

Kadın Komünarlar: 25 Kasım 'makul ve makbul' olan kadına bir reddiyedir

Faşist devletin "makul" kadın olmayı reddeden kadınları "terörist" olarak gösterdiğinin altını çizen Kadın Komünarlar, 25 Kasım'ın "makul ve makbul" kadına reddiye olduğunu vurgulayarak, kadın özgürlük mücadelesini büyüteceklerini kaydetti.

Devrimci Komünarlar Partisi (DKP/Birlik) Kadın Komünanlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "makul" kadın olmayı reddeden; erkek egemen kapitalist sistemin çizdiği çerçeveyi, faşist iktidarın toplumsal gericilik birikimine yaslanarak daha da derinleştirmek istediği toplumsal cinsiyet rollerini tartışan, sorgulayan; mevcut cinsiyetçi rejime itiraz eden; kendi kabuğunu kırmak için arayış içine giren özgürlük için ileri doğru atılan kadının faşist iktidarın hedefi olduğunu vurgladı.

Kurulu düzene başkaldıran, devlete boyun eğmeyen kadınarın "terörist" olarak gösterildiğinin altı çizilen açıklamada, "Tarihte ilk taşı atan kadından, ilk 'cadı'dan, isyan bayrağını açan, tüm yaşamsal araç gereçlerini özsavunma direnişi için kullanan kadından; yeryüzünün her bir tarafında devrim mücadelesini yükselten kadınlara, Mirabel Kardeşlere, elde silah işgalci sömürgeci faşist Türk devletine karşı savaşan Kürt özgürlük savaşçısı kadınlara, aynı zamanda bir kadın devrimi olan Rojava devrimini savunmak için dün DAİŞ'e, bugün sömürgeci faşist Türk devletine karşı savaşan kadınlara, Kürdistan devrimi ile Türkiye devriminin kaderinin birbirine bağlandığı şu tarihsel kesitte Rojava'da savaş mevzilerinde ölümsüzleşen Ceren Güneş ve Aynur Ada'ya kadar, her yerde ve her alanda kadınlar, özgürlük mücadelesini yükseltiyor" denildi.

'KADIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ BÜYÜTECEĞİZ'
Açıklama, şöyle devam etti: "Hiçbir şey birden bire olmadı. Birden bire bu dünya bize dar gelmedi. Özgürlüğe açlığımız hep vardı, ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Artık özgürlük için, "ben sana mecburum, bilemezsin" cümlesini kuruyoruz. Her dilden 'yeter artık/edi bese' diyoruz. Öfkemiz dağ, özgürlük ihtiyacımız çığ oldu. Bu öfkeyi bilemek, bu isyanı büyütmek gerek. Kadın özgürlük mücadelesinin önünü açan kelebeklerin, Cerenler'in peşine düşmek gerek! Mirabel Kardeşlerin mücadelesi ve 25 Kasım, 'makul ve makbul' olan kadına bir reddiyedir. Özgür yaşamın filizleneceği yeni bir dünya için yola düşenlerin fütursuzca öne fırlayışıdır. Bugün bu yoldan ilerleyecek, kozasını örüp yeni bir yaşama yol veren kelebek misali, kadın özgürlük mücadelesini büyüteceğiz."