18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadın katiline Yargıtay'dan indirim üstüne indirim

2013 yılında Muğla'da Sedef Berberoğlu ve Abdullah Tekin'i katleden Lütfü Sefa Berberoğlu'na, Abdullah Tekin'i öldürmekten verilen müebbet hapis cezası onanırken, Sedef Berberoğlu'nu öldürdüğü için verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası iki kez bozularak, 22 yıl hapse kadar indirildi.

Muğla'da 2013'te Sedef Berberoğlu ve Abdullah Tekin'i öldüren ve yanlarındaki bir kişiyi de öldürmeye teşebbüs eden Lütfü Sefa Berberoğlu, Yargıtay'ın kendisine verilen müebbet hapis cezasını bozması ve ikinci kez verilen 24 yıl hapis cezasını bozmasının ardından tekrar yargılandı. Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katledilen Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülender Kan ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Lütfi Sefa Berberoğlu ise SEGBİS'le duruşmaya bağlandı.

Duruşmada, müşteki avukatı Kemal Ertuğrul, ilk kararın hukuka uygun olduğunu savunarak, bozma kararının trajikomik olduğunu söyledi.

Sanık avukatı Gültekin Akça ise yargılama aşamasında sözlü ve yazılı savunmalarını tekrar ettiklerini, bozma ilamı doğrultusunda Lütfü Sefa Berberoğlu lehine indirim uygulanmasını istediklerini ifade etti. Lütfü Sefa Berberoğlu da Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını istedi.

Savcı, Berberoğlu'nun "tahrik indirimi" uygulanan önceki karar ile aynı şekilde cezalandırılmasını isteyerek mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, sanığa, Sedef Berberoğlu'nu öldürmekten verilen ve ilk bozma kararı sonrası ağırlaştırılmış müebbetten 24 yıla çevrilen cezayı 22 yıla indirdi. Heyet, bir kişiyi öldürmeye teşebbüsten verilen ve ilk bozma kararının ardından 14 yıldan 7 yıla indirilen hapis cezasının ise aynen uygulanmasına hükmetti. Abdullah Tekin'i öldürdüğü gerekçesiyle verilen müebbet hapis cezası ise onandı.

Duruşma çıkışı gazetecilere konuşan anne Gülender Kan, karara tepki göstererek adalet arayışının devam edeceğini vurguladı. Kan, "Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceğim. Bu neyin indirimi? 26 yaşına kadar büyüttüğüm tek evladımı kaybetmişim" ifadelerini kullandı.