4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadın katili Ali Rıza Yüzer'e 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi

Konya'da 2020 yılında evli olduğu 6 aylık hamile kadın Sadife Yüzer'i katleden Ali Rıza Yüzer'in yargılamasında yapılan itirazlara rağmen yine "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimiyle 23 yıl ceza verildi.

Konya'da 16 Aralık 2020'de 6 aylık hamile kadın Sadife Yüzer evli olduğu erkek Ali Rıza Yüzer tarafından pompalı tüfekle katledilmiş, Ali Rıza Yüzer hakkında "gebe olduğunu bildiği eşini kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Davada verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Ali Rıza Yüzer'in Sadife Yüzer'in yarasına tampon yapması gerekçesiyle "iyi hal" indirimiyle müebbet hapse çevrilmişti.

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde yeniden görülen duruşmada, mahkeme faile "gebe olduğunu bildiği eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş, bu cezayı "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimiyle 23 yıla düşürmüştü.

Kararın ardından dosya Yargıtay tarafından incelenmiş, Yüzer'in yeniden yargılanması için dosyayı Konya Bölge Adliye Mahkemesine göndermişti. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde yeniden görülen dosyada Yüzer'e verilen "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimiyle 23 yıl hapis kararı değişmedi.

'KARARA YENİDEN İTİRAZ EDECEĞİZ'
Sadife Yüzer'in kardeşi Kadir Yıldız, katilin olay günü Sadife Yüzer'i 5 kurşunla öldürdükten sonra tampon yapmasının ve ambulansı aramasının "iyi hal" indirimi gerekçesi sayıldığını söyledi.

Yıldız, "Bu nasıl bir indirim? Sanığın ifadeleri baştan sona değişken. Devletin adaletine güveniyoruz ama bu bizim için çok acı bir süreç. Annemin şu an mahkemeden bile haberi yok. Biz çok perişan durumdayız. 23 yılda neden ısrar ediliyor anlamıyoruz" diyerek karara yeniden itiraz edeceklerini belirtti.