29 Mart 2024 Cuma

Kadın gazeteciler için sosyal medyada kampanya: #ThreatsToWIJ

Kadın gazetecilerin maruz kaldığı tehditlere ve hakaretlere dikkat çekmek için bir kampanya başlatan Coalition For Women in Journalism, bugün #ThreatsToWIJ hashtagi ile sosyal medyada olacak.

2017 yılında resmi olarak New York ve Avustralya merkezli olarak kurulan kadın gazeteciler ağı olan Coalition For Women in Journalism, #ThreatsToWIJ etiketiyle dünya çapında bir kampanya düzenliyor.

Coalition For Women in Journalism, online tehditlere ve hakaretlere maruz kalan kadın gazetecileri desteklemeyi amaçladıklarını belirttikleri kampanyanın startını Türkiye saati ile 18.00'de verecek.

Kampanyaya ilişkin şunlar kaydedildi: "Kampanya kapsamında kadın gazeteciler ve aktivistlerle birlikte, dünya çapında kadın gazetecilerin karşılaştığı tehditlerin korkunç bir boyuta ulaşmasını ve bunun sonuçlarını tartışan interaktif bir sohbet yürüteceğiz.

"Son iki yılda, Gazetecilikte Kadın Koalisyonu olarak kadın gazetecilere, aktivistlere ve hatta kadınları savunan herhangi birine karşı online ve fiziksel saldırılarda benzeri görülmemiş bir artış kaydettik. Farklı ülkelerdeki farklı dinamiklerin yanı sıra, online platformlar üzerinden yapılan tehdit ve hakaretlerin dünya çapındaki tüm kadın gazetecilerin ortak sorunu olduğunu saptadık.

"CFWIJ bu kampanyayı ilk kez 2018’de, gazeteci Gauri Lankesh’in 5 Eylül’de Hindistan’da öldürülmesiyle başlattı. Bu yıl aynı gün Pakistanlı gazeteci Shaheena Shaheen öldürüldü. Kadın gazetecilerin, bu denli sonuçlara ve hatta ölümlere yol açan tehditlere her gün maruz kaldığını göstermek için bu kez kampanyayı küresel olarak başlatmaya karar verdik.

#ThreatsToWIJ hashtagini kullanacağımız bu kampanya 21 Eylül Pazartesi günü, TSİ 18:00’da başlayacak."