28 Mart 2024 Perşembe

Kadın Avukatlar öldürülen Kübra Aşkın için açıklama yaptı

Mersin?de eski kocası tarafından öldürülen Kübra Aşkın için açıklama yapan kadın avukatlar, "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimlerinin erkek şiddetini arttırdığının altını çizdi.
Mersin Barosu Kadın Hakları Birimi, 14 Şubat’ta eski kocası tarafından öldürülen öğretmen Kübra Aşkın’a ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen kadın avukatlar adına konuşan Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Şirin Güner, kadınlara hukuki ve manevi destek sunmaya çalıştıklarını aktardı.
 
Güner, kadınları öldüren erkeklere verilen "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimlerinin erkek şiddetini arttırdığının altını çizdi. Kadınların hiçbir alanda güvende olmadığını ifade eden Güner, "Toplumsal eşitsizliğin erkek ve kadına yüklemiş olduğu roller, kadın cinayetlerinin artmasına neden olmakta, kadınları hedef göstermekte ve erkeklerin nesnesi haline getirmektedir" dedi.
 
Tüm kadınlar için adalet sağlanana kadar, mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Güner, kadın cinayetlerinin takipçisi olacaklarını belirtti.