17 Mayıs 2024 Cuma

Kadıköy'deki cinsel saldırı: Deliller toplanıyor, kimse aklanmadı

Göçmen kadına cinsel saldırı girişiminde bulunan İsmail Beker'i sosyal medyada aklamaya yönelik bir algı operasyonu başlatıldı. Beker'in aklandığı iddiaları üzerine göçmen kadının ifade sürecini takip giren Feminist Avukatlar, "Kadının fiziksel şiddete uğradığı ve cinsel saldırı girişimi beyanlarında sabit. Erkek hakkında şikayetçi oldu. Deliller toplanıyor. Yargılama yeni başlıyor, kimse aklanmadı" dedi. 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde muayenehanesine temizliğe gelen göçmen kadına cinsel saldırı girişiminde bulunan İsmail Beker sosyal medyada aklanmaya çalışıyor. 

Göçmen kadının ifadesi sırasında hazır bulunan Feminist Avukatlar, konuya ilişkin açıklama yaptı. Soruşturmanın  yeni başladığını ve bir aklanma durumunun olmadığını kaydetti. 

Göçmen kadının balkona çıkıp yardım istemesi üzerine mahallede olan kadınlar, kadına destek oldu ve kaçmaya çalışan Beker'i yakalattı. Olayın basında yer alması ve sosyal medyada yayılması üzerine, bir grup Beker'i aklamaya çalıştı. Bu grup Beker'i yakalatan kadınları "kumpas" kurmakla suçlarken, olayı duyuran kadın örgütlerini ve gazetecileri de hedef göstermeye başladı. 

'KORUYUCU-ÖNLEYİCİ TEDBİRLERE BAŞVURULDU'
Göçmen kadının ifadesin sırasında hazır bulunan Feminist Avukatlar, "Fiziksel saldırıya uğradığı ve söz konusu erkeğin cinsel saldırıda bulunmaya çalıştığı kadının beyanlarıyla sabit ve erkek hakkında şikayetçi oldu. Koruyucu- önleyici tedbirlere başvuruydu ve soruşturma başladı" dedi.

'KADININ SALDIRIYA UĞRADIĞI BİR GERÇEK'
Söz konusu kamera kayıtlarını göremediklerini belirten Feminist Avukatlar, "Kadının kollarında darp izi var, şiddet gördüğü bir gerçek. Cinsel saldırı olacağından korktuğu için yardım istiyor. Zaten o sırada kadının çığlığına sokaktaki kadınlar koşarak desteğe geliyor, karakola kadar da eşlik ettiler ve tanık olarak ifade verdiler" ifadelerini kullandı. 

'SORUŞTURMA YENİ BAŞLIYOR'
Feminist Avukatlar, şöyle devam etti: "Söz konusu erkeğin çalışanları ve yakınları tarafından olayın üstü örtbas edilmeye çalışılarak bir algı oluşturuluyor ve o algıyı beslemek için yalnızca bazı detayları öne çıkarmaya çalışıyorlar. Erkek hakkında cinsel saldırı, mala zarar verme ve yaralama suçlarından kadın şikayette bulundu. Ayrıca erkeğin olay yerinde bulundurduğu silahına el konuldu. Kamera kayıtları ve diğer deliller toplanıyor. Yargılama yeni başlıyor, kimse aklanmış değil."