20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kadıköy'de 'TAMAM' eylemi, 10 gözaltı

Twitter'de Erdoğan'a "T A M A M" diyen paylaşımların sayısı bir milyona yaklaştı. Kadıköy'de de "TAMAM" eylemi vardı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Milletimiz 'tamam' derse kenara çekiliriz" sözleri üzerine Twitter'da "T A M A M" saatlerdir birinci sıradaki yerini korurken, Kadıköy'de de "TAMAM" eylemi vardı. Eyleme polis saldırdı, 10 kişi gözaltına alındı.   
 
"TAMAM" pankartı açarak Kadıköy sokaklarında yürüyüş yapan bir grup, çevredekilere yönelik konuşmalar yaptı. Alkışlar eşliğinde "TAMAM" sloganları attı.
 
Bahariye Caddesi'ndeki bu yürüyüşün ardından Caferağa Spor salonu önünden de ayrı bir yürüyüş başladı. Polis, buradan Serasker Caddesi'ne yapılan yürüyüşe saldırdı. 
 
Sendika.org'un haberine göre, polisin saldırısına esnaf tepki gösterdi ve polisi sokaktan çıkardı. Polis daha sonra eylemcilerin bazılarını ara sokaklarda, bazılarını ise sokakta oturdukları yerden gözaltına aldı. 
 
Aralarında Halkevciler ve DAF'lıların (Devrimci Anarşist Faaliyet) da olduğu 10 kişi gözaltına alınarak İskele Karakolu'na götürüldü. Gözaltına alınanlar birkaç saat sonra işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 
 
1 MİLYONA YAKLAŞTI
 
Bu arada, "T A M A M" Twitter'da hala dünya gündeminde birinci sırada. Saatlerdir birinciliği başka hiçbir gündeme kaptırmayan "T A M A M" ile ilgili saat 21.20 itibariyle 855 bin tweet atıldı. Sayı sürekli artıyor. 
 
Erdoğan için ise başka bir etiketle paylaşımlar yapılıyor. Bot hesaplardan yapılan paylaşımlara rağmen "devam" diyenler sınırlı sayıda kaldı.