18 Nisan 2024 Perşembe

Kadıköy'de polis dans eden kadınlara saldırdı

Şili'de maruz kaldıkları taciz, tecavüz ve şiddeti dans ederek protesto eden kadınlara destek olmak için bir araya gelen kadınlara polis saldırdı. Polisin saldırısında iki kadın yerde yürüklenerek gözaltına alındı.

Şili'de, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla maruz kaldıkları taciz, tecavüz ve şiddeti dans ederek protesto eden kadınlara Türkiye'deki kadınlardan "dans"lı destek sürüyor. Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde bir araya gelen kadınlar Las Tesis'in bestelediği "Hayır dersem hayır, ısrar edemezsin. Tacize hayır" sözleriyle dans etti.

Polis dans eden kadınların müzik ve dans aletlerine el koydu. Polise tepki gösteren kadınlar eylemlerini sürdürmeye devam etti. Bunun üzerinde polis kalkanlarla kadınlara saldırdı. Saldırıda iki kadın yerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Kadınlar polis saldırısını yuhalayarak ve "Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet gelsin cop, inadına isyan, inadına özgürlük", "Kadınları değil, cinayeti engelle" sloganları atarak tepki gösterdi.