17 Mayıs 2024 Cuma

Kadıköy'de kadın cinayetlerine karşı eylem

Kadın cinayetlerine karşı Kadıköy'de eylem yapan Sosyalist Kadın Hareketi, birlikte mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. 

Sosyalist Kadın Hareketi kadın cinayetlerine karşı Kadıköy'de eylem yaptı. "Katledilen kadınlar isyanımızdır, öfkemizi örgütlüyoruz bu düzeni yıkacağız" pankartının taşındığı eylemde "Hayatta kalmak değil, özgürce yaşamak için mücadeleye" çağrısı yapıldı.

2022'nin ilk 5 ayında 132 kadının erkekler tarafından katledildiğini yüz kadının ise ölümünün şüpheli olduğuna dikkat çekilen eylemde, mayıs ayında da 35 kadının katledildiği belirtildi. Katledilen kadınların isimlerinin sayıldığı eylemde, katillerinin ise faillere cesaret veren, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı alanlar olduğuna dikkat çekildi.

Kadınların yaşamlarına birlikte mücadeleyi büyüterek sahip çıktığının altı çizilen eylemde, "Kadınların mücadelesi önlenemez şekilde büyüyor. Büyüdüğü görülüyor ki, egemenler tüm güçleriyle kadın hareketine saldırıyorlar. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na açılan kapatma davası bunun aciz bir göstergesidir. Mücadele eden kadınlara yönelik baskı ve tutuklamalar bunun göstergesidir. Erdoğan'ın dün çapulcu dediği Gezi direnişçilerine bugün sürtük demesi de bunun göstergesidir. Kadınlar direnişlerde ön saftalar. Bu yüzden, direnişleri hedef göstermek için kadın düşmanlığını kullanmaktadır. Biliyoruz ki, yaşamlarımızı, özgürlüğümüzü biz savunmazsak kazanamayız. Bu yüzden yaşamını savunmak isteyen, özgürlüğü isteyen tüm kadınları birlikte mücadele etmeye, Sosyalist Kadın Hareketi saflarına çağırıyoruz" denildi.

Eylem, sloganlarla sona erdi.