24 Nisan 2024 Çarşamba

Kadıköy'de gençlik eylemine saldırı: 4 gözaltı

Gençlik Örgütleri'nin Kadıköy'de düzenlemek istediği Mayıs şehitlerini anma etkinliğine polis saldırdı. SGDF Eş Başkanı Deniz Bahçeci'nin de aralarında olduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Gençlik Örgütleri, Kadıköy Süreyya Operası önündeki Mayıs şehitlerini anma etkinliğine polis saldırdı. HDP Milletvekili Dilşad Canbaz polis tarafından tehdit edilirken, dört kişi gözaltına alındı.

Devrimci önder İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler ile Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimcileri anmak isteyen Gençlik Örgütleri Süreyya Operası önünde toplandı. Gençlerin önü polis barikatı ile kesildi. Polis, valilik kararı ile eyleme izin verilmeyeceğini belirtti.

HDP Milletvekili Dilşat Canbaz ile birlikte görüşme yapan Gençlik Örgütleri, anmalarını gerçekleştireceklerini söyledi. 

Gençlere saldıran polis, SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, SGDF MYK üyesi Can Papila, YDG üyesi Volkan Atmaca ve HDK Gençlik Meclisi üyesi soyadı öğrenilemeyen Erkin gözaltına alındı.

 

Gençlik Örgütü üyeleri, polis aracında işkenceye maruz kaldı. İşkence sesleri dışarıdan duyuldu. 

Polis, saldırı sırasında HDP Milletvekili Canbaz'ı da tehdit etti. 

Ayrıca, gençlerin gözaltına alınmasına tepki gösteren esnaf ve çevredeki insanlar da polisin şiddetine maruz kaldı. Polis, itiraz eden esnafı darp etti. Polisin gözaltına almasına çevrede bulunanlar engel oldu.