19 Mayıs 2024 Pazar

Kadıköy'de Boğaziçi eylemi: Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın

Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması istendi. Direnişin talepleri bir kez daha sıralandı. 

Boğaziçi direnişi sırasında Güney Kampüsü'nde LGBTİ+ bayrağı açtığı için hakkında soruşturma açılan ve ifade vermesi istenen arkadaşlarıyla dayanışmak için Kuzey Kampüsü'ne yürüyen ve taşıdıkları LGBTİ+ bayrakları gerekçe gösterilerek polis saldırısına uğrayan, gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılması istendi. 

Kadıköy'de "Polis, üniversitelerden derhal çekilsin. Gözaltılar serbest bırakılsın" yazılı pankart ile bir araya gelen öğrenciler, "Yaşasın öğrenci dayanışması" sloganıyla Süreyya Operası önüne yürüdü. 

Burada söz alan Hivda Selen, iki ayı aşkın süredir direnişin sürdüğünü kaydetti. Selen, "Bu süreçte 800 arkadaşımız gözaltına alındı, 30 arkadaşımıza ev hapsi cezası verildi, 3 arkadaşımız hala tutuklu. Birçok arkadaşımıza soruşturma açıldı" dedi. 

LGBTİ+ bayrağı açtığı için hakkında soruşturma açılan arkadaşlarıyla dayanışmak isteyen öğrencilere yönelik polis saldırısını ve gözaltıları hatırlatan Selen, "Bunların hukuksuz olduğunu söylemiyoruz, çünkü bu devletin hukukunun tam da bu olduğunu biliyoruz" diye vurguladı. 

Direniş başladığında, "bitecek diyenlere" seslenen Selen, şöyle devam etti: "Direniş sürüyor. Taleplerimiz bellidir; polis üniversitelerden derhal çekilsin, gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Yıllardır üniversiteler devlet tarafından kayyum rektörler atanıyor. Bizler kayyum rektörleri göndereceğiz. Bizler üniversitelerimizde kayyum rektör istemiyoruz, tüm bileşenlerle demokratik rektörlük seçimlerinin yapılmasını istiyoruz."