30 Nisan 2024 Salı

Kadıköy ve Gazi'den seslendiler: İstanbul'da DEM zamanı

Kadıköy ve Sultangazi'de seçim çalışmalarını sürdüren DEM Parti eşbaşkan adayları, kadın yanlı, halkçı bir belediye için herkesi 31 Mart'ta İstanbul'da DEM Parti'ye oy vermeye çağırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını sürdürüyor.

KADIKÖY
Kadıköy'de DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, Kadıköy İlçe Eşbaşkan adayı Nimet Çelebi, milletvekili Çiçek Otlu, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Tanya Kara'nın katılımıyla kadın buluşması gerçekleştirildi. Kadıköy rıhtımda açılan seçim standında başlayan buluşmada, kadınlar uzun süre halaylarla yan yana geldi.

OTLU: KADIN YANLI BELEDİYELER İÇİN OYLAR DEM PARTİ'YE
DEM Parti İstanbul milletvekili Çiçek Otlu, 8 Mart'ın coşkusu ve heyecanıyla bu ülkede daha fazla kadının katledilmemesi için kadın isyanını kuşandıklarını söyledi. Kendilerini ve kentlerini yönetmek için geldiklerini söyleyen Otlu, "Bütün dünyada sloganımız olan ‘Jin, jiyan, azadi'yi yerel yönetimlerde göstermek için, kadın yanlı, ekolojist, halkçı bir belediyenin nasıl olacağını göstermek için İstanbul'da oylar DEM Parti'ye" ifadelerini kullandı.

ÇELEBİ: TÜM KADINLARLA BELEDİYEYİ YÖNETMEK İSTİYORUZ
DEM Parti Kadıköy İlçe Eşbaşkan adayı Nimet Çelebi, yerel yönetimlerde yerel demokrasiyi yaşatmanın önemini vurgulayarak, "Biz tüm kadınlarla birlikte belediyeyi yönetmek istiyoruz. Belediyede bir kadın bütçesi, kadın kooperatifleri istiyoruz" dedi.

BEŞTAŞ: DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim süreci boyunca Kadıköy'de "DEM rüzgarının" hiç dinmediğini söyleyerek sözlerine başladı. İstanbul'da görünmediklerine dönük söylemlere işaret eden Beştaş, İstanbul'da mahalle mahalle çalışmalarını yürüttüklerini ama iktidar ve muhalefet medyasının ağır bir sansür uyguladığını kaydetti. "İktidar ve muhalefet medyası DEM'in konuşmasını istemiyorlar ama DEM'i konuşmayı çok seviyorlar" diyen Beştaş, kendileri konuşunca onların gerçek yüzlerinin açığa çıktığını söyledi.

"DEM Parti Türkiye'de yok sayılan, ötekileştirilen, ezilen herkesin partisidir" diyen Beştaş, DEM Parti'nin en başta kadınların partisi olduğunu vurguladı. DEM Parti'nin Kürtlerin, Alevilerin ve tüm ötekileştirilen partisi olduğunu dile getiren Beştaş, "Birileri bunun duyulmasını istemiyor ama bizim sesimizi, sözümüzü kısamayacaksınız" dedi. İstanbul'da, İzmir'de, Diyarbakır'da ve her yerde iddialı olduklarını söyleyen Beştaş, "Her yerde DEM Parti var. Onlar gece gündüz bizi konuşmaya devam etsinler, biz doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kadınlar DEM Parti Kadıköy İlçe Örgütü'ne geçerek burada bir buluşma gerçekleştirdi.

SULTANGAZİ
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Gazi'de dağıttığı bildiriler ve gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleriyle 31 Mart yerel seçimlerinde tüm halkı İstanbul ve Sultangazi'de DEM Parti'ye oy vermeye çağırdı. Çalışmaya, DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Murat Çepni, DEM Parti Sultangazi İlçe Eşbaşkan adayları Fatma Yeni ve Erol Tunç, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve çok sayıda sosyalist katıldı.

"Şimdi İstanbul'da DEM zamanı" diyen eşbaşkan adayları halkın kendisine oy vermesi çağrısını yaptı. Halk da DEM Parti adaylarına büyük bir ilgi gösterdi.