20 Nisan 2024 Cumartesi

Kadıköy Belediyesi işçilerinden 2 saatlik uyarı grevi

Kadıköy Belediyesinde örgütlü Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyeleri, TİS görüşmelerinde olumlu adım atmayan belediye yönetimine 2 saat iş bırakarak uyardı.

Kadıköy Belediyesinde örgütlü DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyeleri, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde süreci uzatan belediye yönetimini 2 saatlik iş bırakma eylemi ve grev halaylarıyla uyardı.

Günün ilk mesai saatlerinde Fen İşleri Dış Temizlik, Park Bahçe gibi birimlerinde 2 saatlik iş bırakma eylemine başlayan işçiler iş yerlerinde ateş yakarak grev halayları çekerek belediye yönetimini uyardı. Sabah ise binalarda çalışanlar ise 10.00-12.00 arasında iş bırakarak Kadıköy Belediyesi Başkanlık binası önünde toplandı. İşçiler sloganlar ve müzik eşliğinde grev halayları çekti.

'YA SÖZMLEŞME MASASI YA GREV HALAYI'
İş bırakma eylemine Ataşehir Belediyesi ve Kartal Belediyesi işçileri de temsili olarak destek verdi. Eylemde konuşan Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Sekreteri Cem Karasoy, TİS görüşmelerinde belediye yönetiminin olumlu adım atmadığını ve bu nedenle dış birimlerde günün başlamasıyla birlikte 2 saatlik iş bırakma eylemiyle ve grev halaylarıyla uyarıda bulunduklarını belirtti.

Belediye yönetiminin çeşitli yöntemlerle işçileri ayrıştırmaya çalıştığını, TİS görüşmelerini sürekli sürüncemede bıraktığını ifade eden Karasoy "Belediye yönetimini uyarıyoruz. Vaktiniz varken gelin sözleşmeyi imzalayın. Bizim korkumuz da kaybedecek bir şeyimiz de yok. Ya sözleşme masası ya grev halayı" dedi.

Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, Kadıköy, Kartal ve Ataşehir Belediyelerinde TİS görüşmelerinde olumlu bir ilerleme sağlanamadığını hatırlattı. Arıkan, işyeri temsilcilerinden oluşan bir Grev Komisyunu oluşturarak 3 belediyede süreci birlikte yürütme kararı aldıklarını aktardı. İşçilerden, temsilcilerinden habersiz hiçbir adım atılmadığını ve tüm birimlerin de ortak kararıyla bugün Kadıköy Belediyesi'nde 2 saatlik iş bırakma eylemiyle uyarıda bulunduklarını söyledi.