29 Mart 2024 Cuma

Kadıköy Belediyesi Çalışanı DİSK'li Kadınlar: Hashtaglerde değil sözleşmede eşitlik istiyoruz

Kadıköy Belediyesi Çalışanı DİSK'li Kadınlar sosyal medyadan, "Vatandaşına hizmette eşitlikçi, ilerici, yenilikçi Kadıköy Belediyesi aynı yaklaşımı kendi işçisinden neden esirgiyor" dedi.

Bir süredir Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri devam eden Kadıköy Belediyesi'nin kadın işçileri, taleplerini sosyal medyadan duyurdu. 

Kadıköy Belediyesi Çalışanı DİSK'li Kadınlar hesabından yapılan açıklamada, "Vatandaşına hizmette eşitlikçi, ilerici, yenilikçi Kadıköy Belediyesi aynı yaklaşımı kendi işçisinden neden esirgiyor? Belediye büyük bir bina, küçük bir yöneticiler takımından ibaret değildir" denildi.

'KAMU BİZİZ!'
Belediye ibaretse işçisinden ibarettir denilen açıklamada, "Belediye hizmeti, belediye işçisinin emeğidir. Kadıköy halkına hizmet eden biziz. İstediğimiz de emeğimizin karşılığı, ne eksik ne fazla. “Kamu kaynaklarına” göz dikmedik, kamu biziz! Kadıköy Belediyesi'ni insana yaklaşımında tutarlı olmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

'EŞİTLİĞİ HASTAGLERDE DEĞİL SÖZLEŞMEDE İSTİYORUZ'
"Toplumsal cinsiyet eşitliğine hassasiyetiyle bilinen Kadıköy Belediyesi'nin kendi işçilerine de aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz" diyerek belediyeye, "Eşitliği #'lerde(Hashtaglerde) değil, sözleşmede ve uygulamada görmek istiyoruz!" diye çağrı yapıldı.

'30 GÜN BABALIK İZNİ'
Babalık izinlerinin 10 gün değil, 30 gün olması gerektiğini vurgulayan kadınlar, "Çocuk bakımından yalnızca kadın sorumlu değildir! İşçi kadınlara erkek iş giysileri veriliyor! Biz de erkek mesai arkadaşlarımız gibi kendi bedenimize uygun iş giysileriyle çalışmak istiyoruz. Aynı değil, eşitiz. Ayrıcalık değil, eşitlik talep ediyoruz!" denildi.

'REGL İZNİ İSTİYORUZ!'
Kadıköy Belediyesi Çalışanı DİSK'li Kadınlar, sosyal medya hesaplarından Kadıköy Belediyesi'ne seslendi: 
"Ayda 1 gün regl izni istiyoruz! 'Hiçbir kadın regl izni istemiyor' diyorlar, taleplerimizin altında yüzlerce işçi kadının imzası var! Çok şey mi istiyoruz, siz söyleyin. İşçilerin 0-6 yaş aralığındaki çocukları için, hakkımız olan ücretsiz kreş hizmetini talep ediyoruz. Kadıköy Belediyesi kadın istihdamını desteklediğini göstermeli, toplumsal cinsiyet eşitliği sözde kalmamalı! Cinsel taciz vakalarına bakan disiplin kurulunda çoğunluğun erkeklerden oluşması kabul edilemez! Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz!"