1 Mayıs 2024 Çarşamba

JKŞ üyeleri 8 Mart çalışmalarının startını verdi

JKŞ üyeleri, 8 Mart için hazırlık çalışmalarına başladı. Emekçi kadınlarla buluşan JKŞ üyeleri, ev ziyaretleri ve stant çalışmalarıyla kadınları 8 Mart eylemlerinde buluşmaya çağırdı.

Devrimci Komünist Kadınlar, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde hazırlık çalışmalarına başladı.

KOBANÊ
Kobanê'de JKŞ üyeleri, 8 Mart çalışmalarına kapsamında ilk olarak Telal Caddesinde stant açtı. Direniş müzikleri çalan standa emekçi kadınlara Raperin gazetesinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Kadına yönelik şiddet ve kadın özgürlük mücadelesini konu alan fotoğraf sergisi açan JKŞ üyeleri, yüzlerce kadınla 8 Mart'ın önemine ilişkin konuşmalar yaptı.

QAMIŞLO
Devrimci Komünist Kadınlar, 8 mart çalışmalarının startını kadın toplantısı ile verdi. Korniş, Xeliliye, Qudurbeg ve Hilko mahallelerinde ev toplantıları gerçekleştiren JKŞ üyeleri, kadınların yaşadığı sorunlar, 8 Mart ve kadın devrimi üzerine sohbetler gerçekleştirdi.

Raperin gazetesinden yazılar okunurken, sinevizyon gösterimi de yapıldı. JKŞ üyeleri Hilko mahallesinde Arap işçi kadınlarla da toplantı gerçekleştirdi.

Qamışlo mahallelerinde yaygın biçimde ev ziyaretleri gerçekleştiren JKŞ üyeleri, Raperin dergisi ile 25 Şubat günü gerçekleştirilecek kadın şenliği için el ilanları dağıttı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği çalışmada sohbetler yapıldı.

JKŞ üyeleri, Xeliliye mahallesindeki semt pazarında da stant açtı, Raperin gazetesi dağıtımı yapılan etkinlikte çok sayıda kadın 8 Mart şenliğine davet edildi.