28 Mart 2024 Perşembe

JKŞ üyeleri 25 Kasım dolayısıyla etkinlik düzenledi

JKŞ üyeleri, 25 Kasım öncesinde Dirbêsiyê'de yaptıkları toplantıda, kadınlara yönelik şiddet ve Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarına karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde Dirbêsiyê'de kadın toplantısı düzenledi. Sinevizyon gösterimi yapılan etkinlikte JKŞ adına yapılan konuşmada, 25 Kasım'ın tarihçesi hakkında bilgi verildi.

Konuşmada, "Erkek ve devlet şiddeti dünyanın her yerinde devam ediyor, kadınlarda buna karşı büyük bedeller pahasına mücadeleyi sürdürüyor. İran'da kadınların öncülüğünde gelişen direnişte de görüldüğü gibi kadınlar özgürlükleri için bedel ödemeye hazırlar" denildi.

Rojava devrimi için Arin Mirxan ve Sarya Özgür gibi binlerce kadın savaşçısının özgürlükler için kendilerini feda ettikleri vurgulanan konuşmada, "Günlerdir Türk devleti Rojava'ya saldırıyor. Bunu kadın devrimimizi yok etmek için yapıyorlar. Bizler de bedeli ne olursa olsun devrimimizi savunmaya, direnmeye devam edeceğiz. Faşist kadın düşmanı AKP-MHP iktidarını mutlaka yenilgiye uğratacağız" denildi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda gerilla direnişi karşısında kazanamadığı gibi Rojava'da da kazanamayacağı belirtilen konuşmada, "İşgalcilere karşı mücadele ederken de toplumumuzda kadına yönelik şiddeti unutmayacağız. Erkek şiddetine karşı her alanda mücadele etmeye devam
edeceğiz" ifadeleri yer aldı.