6 Mayıs 2024 Pazartesi

JKŞ: Türkiye kadınlara dönük saldırıların hesabını verecek

JKŞ, Türkiye'nin dün gerçekleştirdiği saldırı ile kadın iradesini hedef alarak Rojava devriminin temelini yıkmayı hedeflediği kaydetti. Açıklamada, "İşgalci Türk devleti ve suç ortakları, kadınlara uyguladıkları bu savaş suçlarından ve kirli saldırılarından dolayı hesap vermelidir" denildi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), işgalci Türk devletinin dün akşam Kobanê'de gerçekleştirdiği katliama ilişkin açıklama yaptı.

"Türk devleti hesap verecek" başlıklı açıklamada, insansız hava araçlarıyla (SİHA) gerçekleştirilen saldırıda 3 sivil kadının katledildiği hatırlatıldı. JKŞ açıklamasında, "İşgalci Türk devleti bir kez daha kadın düşmanlığını göstermiş oldu. Kobanê'de kadınlara yönelik yapılan bu katliam, İşgalci Türk devletinin Efrin'de kadınlara yönelik gerçekleştirdiği kaçırma, taciz ve tecavüz etme, katletme politikasının devamıdır" dedi.

Türkiye'in saldırılarının emperyalist devletlerin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini hatırlatan JKŞ, "Türk devleti ne kadar suçluysa, Rusya gibi emperyalistler de onaylama ve sessizce izleme politikalarıyla bu katliam suçuna o kadar ortaktırlar" diye vurguladı.

Saldırıların kadın iradesini hedef alarak Rojava devriminin temelini yıkmayı hedeflediği kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu saldırı aynı zamanda bütün ezilen kadınlara yöneliktir. Bundan dolayı 3 sivil kadının hayatını kaybettiği bu saldırıyı kınıyoruz ve bütün kadınları her yerde sokakları ve alanları doldurmaya ve katliamın hesabını sormaya çağırıyoruz. İşgalci Türk devleti ve suç ortakları, kadınlara uyguladıkları bu savaş suçlarından ve kirli saldırılarından dolayı hesap vermelidir.

"Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) olarak kadın iradesini savunmaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz, işgal saldırılarına karşı öz savunmayı büyüterek devrimimizi koruyacağız. Bütün kadınların yüreklerindeki ateş direnişimize güç katacak ve düşmanımızın beyninde patlayacak. İşgalci ve faşist Türk devleti tarafından Kobanê'de katledilen 3 kadın ölümsüzdür. Kahrolsun işgalciler, yaşasın kadın devrimimiz."