9 Mayıs 2024 Perşembe

JKŞ: Seda ve Hindlerin mirasını sahiplenelim

JKŞ, IŞİD'in 23 Ocak'ta katlettiği Til Şayîr Beldesi Eşbaşkanı Seda Feysel El Hermas ve Deşişa Ekonomi Komitesi Yardımcısı Hind Latif El Xidir'i andı. JKŞ, Seda ve Hindlerin mirasını sahiplenme çağrısı yaptı.

Devrimci Komünist Kadınlar (Jinên Komûnîst ên Şoreşger – JKŞ), 23 Ocak günü Hesekê'nin Deşişa ilçesinde IŞİD tarafından katledilen Til Şayîr Beldesi Eşbaşkanı Seda Feysel El Hermas ve Deşişa Ekonomi Komitesi Yardımcısı Hind Latif El Xidir'i andı.

Rojava devriminin kadınların iradesi ve binlerce bedel uğruna inşa ettiği kadın özgürlük çizgisi ile bir kadın devrimine dönüştüğünün altı çizilen açıklamada, "Biz kadınlar bu devrimin zaferinin yarısıyız. Bu nedenle Türk devleti ve çeteleri Efrîn'de yüzlerce kadını kaçırarak katletmeye, tecavüz ve her türlü şiddeti uygulamaya devam ediyor, IŞİD'in kaçırarak köle pazarlarında sattığı ve tecavüz ettiği yüzlerce kadının akıbeti hala bilinmezken Hesekê katliamı kadın devrimine yönelik devam eden saldırıların bir devamıdır. Seda ve Hind yoldaşlar şahsında bu katliam hepimize ve devrimi büyüten tüm kadınlara bir mesajdır" denildi.

Katliamın aynı zamanda devrimin üzerinde büyüdüğü Kürt-Arap ittifakına yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayan JKŞ, açıklamasına şöyle devam etti: "Biz Komünist Devrimci Kadınlar olarak bir kez daha Seda ve Hind yoldaşların ailelerine, Arap ve tüm halklarımıza baş sağlığı diliyoruz. Ve tekrarlıyoruz Hevrinlerin, Zehra, Mizgîn, Emîne, Seda ve Hindlerin direniş ve mücadelesi hesap sorma öfkemizdir. Birimizin acısı hepimizin öfkesidir. Bütün kadınları hesap sorma kararlılığı ve iradesi Seda ve Hindlerin mirasını sahiplenmeye çağırıyoruz."