8 Mayıs 2024 Çarşamba

JKŞ: Saryalardan Zîlanlara kadın devrimini büyüteceğiz

JKŞ, Rojava devriminin 9. yılında yaptığı açıklamada, kadınların DAİŞ'e karşı mücadelesine yer verdi, "Şehitlerimizin canları pahasına yarattıkları kadın devrimi, bizim savaşım ve mücadele gücümüzdür" dedi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Rojava devriminin kadın devrimi olduğunu hatırlattı, "DAİŞ'e karşı silahlanan binlerce kadın Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye topraklarının her karışında bir taraftan DAİŞ'te cisimleşen 5 yıllık erkek egemenliğine karşı mücadele ederken, diğer taraftan ise toprak savunmasına katılarak ikili bir mücadele geliştirdiler" dedi.

YPG saflarında direnişe katılan binlerce kadının YPJ ile kadın ordulaşmasını örgütleyerek dünya ezilen halklarının savaşım tarihine bir ilki yazdığı belirtilen açıklamada, "Devrimin savunmasından inşasına kadar Arinleşen, Saryalaşan, Hevrinleşen, Zehralaşan, Zîlanlaşan kadınlar erkek egemen zihniyete karşı kadınların direniş destanını yazdılar. Bu nedenle ilk hedef alınanlar kadınlar oldu. Bu devrim için on binlerce kadın savaşçı kan döktü. Sayısız kadın Rojava devriminin zaferi için gece gündüz çalıştı, komünlerden meclislere kadar ve yine devrimin her alanında ve kurumunda kadınlar büyük emekler verdiler" denildi.

Kadınların emeği, iradesi ve umudunun zaferi olan Rojava devriminin 9. yılında kadınların, devrimi büyütmeye ve savunmaya devam edeceği kaydedilen JKŞ açıklamasında, tüm dünya kadınlarına Rojava kadın devrimini sahiplenme çağrısı yapıldı.

JKŞ açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Umudun ve iradenin simgesi olan devrimimizin yürüyecek çok yolu var. Devrimci Komünist Kadınlar olarak Rojava kadın devrimini savunma ve büyütme kararlılığımızı vurguluyoruz. Kobanê direnişinde ölümsüzleşen ilk kadın şehidimiz Sarya Özgür'den, son şehidimiz Zîlan yoldaşa kadar sözümüzü bir kez daha yineliyoruz. Devrimci Komünist Kadınlar olarak ‘Saryalardan Zîlanlara devrimimizi büyüteceğiz", şehitlerimizin canları pahasına yarattıkları kadın devrimi gerçekliği bizim daha fazla savaşım ve mücadele gücümüzdür."