25 Nisan 2024 Perşembe

JKŞ: Ölümsüz kadınların direniş bayrağını yükseklere çıkaracağız

JKŞ, Kobanê'de Dicle Şehitliği'nde bulunan komünistlerin mezarları başında anma etkinliği yaptı. Anmada yapılan konuşmada, "Onlar özgürlüğümüz için savaştılar. Biz, bu direniş bayrağını daha yükseklere çıkaracağız. İşgalci Türk devletine ve erkek egemen sisteme karşı kadın özgürlük savaşımızı sonuna kadar sürdüreceğiz" denildi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla Kobanê'de bulunan Dicle Şehitliği'nde anma gerçekleştirdi.

Şehitlik girişinde toplanan JKŞ üyeleri, Haziran ayında ölümsüzleşen genç komünist öncü Elende El Mihemed'in (Zîlan Destan) mezarı başına yürüyüş düzenledi. "Şehitlerin yolunda devrimimizi büyüteceğiz" yazılı pankart açılan anmaya Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) de katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada sık sık "Şehitler ölümsüzdür", "Şehitlerin kanı yerde kalmayacak" ve "Yaşasın kadın devrimi" sloganları atıldı.

Anmada yapılan konuşmada, Kasım Şehitler Ayı'nda ölümsüzleri anmanın önemine vurgu yapıldı. Konuşmada, "Devrimci mücadelenin her aşamasında şehitlerin yolundan ilerleyen komünistler, onların mücadele mirasını taşırlar. Şehitlerin yaşamından öğrenerek mücadelelerini sürdürürler" denildi.

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen kadınların oynadıkları role dikkat çekilen konuşmada, "Parti tarihinin her sayfasında kadın yoldaşların direnişi ve fedai adanmışlığı yer alır. Devrimin tüm kazanımlarında kadın yoldaşların can bedeli direnişi vardır" diye belirtildi. Rojava kadın devrimi ile elde edilen kazanımlardan asla geriye gidilmeyeceği vurgulanan konuşma şöyle denildi: "Erkek egemenliği, devrim kazanımlarını geriletmek için pek çok alanda kadınlar üzerinde baskısını eksik etmiyor. Evde, ailede, sokakta, işyerlerinde erkek egemenliğine karşı mücadeleyi aralıksız sürdürmeliyiz. Bilmeliyiz ki erkek egemenliği kadının özgürleşmesine karşıdır. Biliyorlar ki kadın özgürleştikçe erkeğin egemenlik alanı daralır, iktidar ayrıcalığını kaybeder."

Ölümsüzlerin özgürlük için canlarını feda ettiği kaydedilen konuşmada, "Onlar özgürlüğümüz için savaştılar. Biz, bu direniş bayrağını daha yükseklere çıkaracağız. İşgalci Türk devletine ve erkek egemen sisteme karşı kadın özgürlük savaşımızı sonuna kadar sürdüreceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Anmanın devamında Elende El Mihemed (Zîlan Destan), Suphi Nejat Ağırnaslı (Paramaz Kızılbaş), İsmet Şahin (Pirsus Armanç) ve Ayşe Deniz Karacagil (Destan Temmuz) ile şehitlikte bulunan pek çok mezara çiçekler dikildi.