27 Nisan 2024 Cumartesi

JKŞ: Kadın devrimini korumak için direnişi sürdüreceğiz

JKŞ üyeleri, işgal saldırıları ve kadına yönelik şiddete karşı her ayın 18'inde yaptıkları eylemlere Hesekê ve Kobanê'de devam etti. JKŞ'liler, "İşgale ve ihanete karşı mücadele edeceğiz, Efrin, Serêkaniyê ve Girê Spî'nin özgürlüğü için direnişimizi büyüteceğiz" dedi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), her ayın 18'inde Türkiye ve desteklediği çetelerinin saldırıları ile kadına yönelik şiddete karşı yaptıkları eylemlere Hesekê'de Serêkaniyê Kampı'nda, Kobanê'de ise Özgür Kadın Meydanı'nda devam etti.

HESEKÊ
JKŞ'lilerin, Serêkaniyê Kampı'nda yaptıkları eyleme Suriye Kadın Meclisi ve Sol Parti Kadınları da katıldı.

JKŞ Sözcüsü Fadya Sido yaptığı açıklamada, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Rojava devrimi ve bölge halklarına yönelik saldırılarını sürdürdüğünü dile getirdi. Sido, "Rojava devrimi, ezilen halkların devrimi olduğu kadar kadınların da devrimidir. Kürt, Arap, Süryani ve Ermeni halklarının özgürlük ve eşitlik devrimidir, gençlik devrimidir. Türk devleti, Cerablus, Bab, Azez, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'yi kirli ittifaklar kurarak işgal etti" diye belirtti.

Türk devleti ile IŞİD çetesinin aynı zihniyete sahip olduğunu dile getiren Sido, "Şengal'de binlerce kadının IŞİD tarafından kaçırılıp pazarlarda satıldığı gibi Efrin'de yüzlerce kadın alıkonuldu, işkence, tecavüz ve şiddete maruz kaldı" dedi. Sido, işgalcilerin kadınlara devrimde büyük bir rol sahibi olmalarından dolayı saldırdığını dile getirdi, "Türk devleti, tüm kazanımlarımızı ve kadın devrimini yok etmek için saldırıyor" dedi.

Güney Kürdistan'da yapılan saldırılara da dikkat çeken Sido, "Türk devletinin KDP eliyle gerçekleştirdiği saldırılar bu politikanın devamı niteliğindedir. KDP'nin Duhok ve Amediye'de gerilla güçlerine yönelik saldırıları, Kürt ulusal birliğini hedefliyor" şeklinde konuştu.

Sido, JKŞ'liler işbirlikçi KDP'nin gerillalara yönelik saldırgan politikalarına kınadığını dile getirdi, "Tüm kadınları, Türk işgalinin önünü açan bu ihanete karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Peşmergeler saldırılarına son vermeli" dedi.

KOBANÊ
Kobanê'de JKŞ'liler, Özgür Kadın Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Eylemde, işgale ve Kürt güçlerine yönelik saldırılara karşı taleplerin yazılı olduğu dövizler taşındı.

JKŞ adına yapılan açıklamada şöyle denildi: "Toprakları işgal edilen kadınlar olarak, çocuklarımızın geleceği için işgale ve ihanete karşı mücadele edeceğimizi sürdüreceğiz. Kadın devrimi kazanımlarını artıracağız. İşgalciler yenilenene kadar Efrin, Serêkaniyê, Girê Spî ve işgal altındaki tüm topraklarımızın özgürlüğü için direnişimizi sürdüreceğiz."