25 Nisan 2024 Perşembe

JKŞ: Kadın devrimimize sahip çıkalım

Kobanêli kadınlar, Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) öncülüğünde işgalle karşı kadın devriminin savunulması için basın açıklaması yaptı. 

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), işgal saldırılarına karşı eylem yaptı.

Kadın Özgürlük Meydanında yapılan eylemde JKŞ bayrakları ile kadın katliamlarını yansıtan fotoğrafların yer aldığı pankart ve dövizler taşındı. Sık sık "Jin jiyan azadi" ve "Yaşasın kadın devrimimiz" sloganları atıldı.

JKŞ adına açıklama yapan Meysa Akari, faşist Türk devletinin Kürdistan, İdlib ve Libya topraklarında  işgal politikalarını sürdürdüğünü dile getirdi. Akari, "Türk devletinin amacı bellidir. 'Yeni Osmanlı' hayallerini devreye sokmak istiyor. Son olarak Kobanê'de öncü ve önder devrimci kadınlara yönelik katliam kadın özgürlüğünü ve örgütlülüğünü hedef aldı. Türk devleti kadın katliamlarıyla bir kez daha düşmanca yüzünü gösterdi" diye konuştu.

Türk devletinin Güney Kürdistan'ın Heftanin bölgesinde gerçekleştirdiği işgal saldırılarını da hatırlatan Akari, "YJA-Star gerillalarının her türlü tekniğe sahip sömürgeci Türk devletine karşı direnişi güçlü oldu. Bu kahramanca direniş gelişen teknik karşısında insan iradesini yansıtıyor" dedi.

Akari açıklamanın devamında, kadınların Türk Devleti ve çetelerinin işgal saldırılarına karşı mücadeleyi sürdüreceğini dile getirdi. Akari şöyle konuştu: "Şehitlerimizin yolundan yürüyeceğiz ve işgal altındaki tüm bölgeleri özgürleştireceğiz. Bizler kadına yönelik taciz ve tecavüzlerin, kadınların kaçırılmasının ve kadına yönelik işkencelerin hesabını soracağız. Tüm dünya kadınlarına sesleniyoruz, Ortadoğu'da bir yıldız gibi büyüyen kadın devrimimize sahip çıkalım."