2 Mayıs 2024 Perşembe

JKŞ Kadın Devrimi çalıştayı için çalışmalarını sürdürüyor

Rojavalı komünist kadınlar Kadın Devrimi çalıştayı kapsamında kurum ziyaretleri gerçekleştirerek, çalıştaya çağrıda bulundu.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Ocak ayında gerçekleştireceği kadın devrimi gündemli çalıştay kapsamında kurum ziyaretleri gerçekleştirdi.

Rojavalı komünist kadınlar Hesekê ve Qamişlo kentlerinde Ermeni Kadın Birliği, Sara Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Kurumu, Suriye Kadın Meclisi ile Kadın Haklarını Araştırma ve Koruma Derneği'ni ziyaret etti.

Ayrıca TEV-DEM, Savunma Bakanlığı, Suriye Demokratik Değişim Partisi, Süryani Birlik Partisi, Demokratik İslam Kongresi'nin kadın meclislerini de ziyaret eden JKŞ'liler Kadın Devrimi Çalıştayı'na çağrıda bulundu.

Ziyaretlerde saldırılar altında kadın devriminin kazanımlarını korumanın ve büyütmenin ihtiyaçları tartışıldı. JKŞ'liler çalıştay ile birlikte kadın devrimi fikrini Ortadoğu'ya yaymanın olanakları ve Rojava devriminin gelişim sorunlarını tartışmanın çok önemli olduğunu belirtti.

JKŞ üyeleri Rakka'da Zenûbiya Kadın Topluluğu'nu da ziyaret etti. Arap kadınların yaşadığı sorunları çözmek için bu devrimin sürdürülmesi gerektiği konuşuldu.