27 Nisan 2024 Cumartesi

JKŞ: Erkek egemen duvarlar kaldırılmıyorsa yıkılır

Jinen Komünist En Şoreşger (Komünist Devrimci Kadınlar) 25 Kasım dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Kadın özgürlük mücadelesinin ayak sesleri erkek egemenliğini korkutuyor. Erkek gericiliğinin barikatlarını yıkmak ve katledilen her bir kadının hesabının misliyle sorulması için kadınları sokaklara, sloganlarımızla dünyayı sarsmaya çağırıyoruz" dedi.

Jinen Komünist En Şoreşger (Komünist Devrimci Kadınlar-JKŞ), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla "Erkek egemen duvarlar kaldırılmıyorsa yıkılır" başlıklı açıklama yayınladı. 

Mirabel kardeşlerin katledilmesi ardından 25 Kasım'ın erkek tahakkümünün en yaygın saldırı aracı olan şiddeti durdurma mücadele gününe dönüştüğü hatırlatılan açıklamada, "Kadın özgürlük mücadelesinin ayak sesleri erkek egemenliğini korkutuyor" denildi.

Erkek şiddetinin bir yüzünün faşist Türk devleti eliyle Rojava topraklarında gerçekleştiğine vurgunun yapıldığı açıklamada, "Dünyaya ve Ortadoğu'ya ilham veren Rojava kadın devrimi işgalci türk güçlerinin ve çetelerin saldırısıyla yüz yüze. Rojava topraklarına ayak basan işgalci güçler erkek şiddetiyle işgalciliklerini pekiştirirken, mücadele eden ve direnen kadınlar katlediliyor, kadınların bedenlerine yönelik saldırılar zafer ilanına dönüştürülüyor. Hevrin Xelef ve YPJ savaşçılarının örneklerinde olduğu gibi kadınların politik kimliklerinin yanı sıra cins kimlikleri hedef alınıyor. Yine de erkek şiddetine karşı kadın yoldaşlığı ve mücadele hattı Rojava kadın devrimin yarattığı kadın özgürlüğü ruhuyla işgalcilerin yüzüne çarpıyor" ifadelerine yer verildi.

Erkeklerin katletiği kadınları andıklarını kaydeden JKŞ, "Erkek gericiliğinin barikatlarını yıkmak ve katledilen her bir kadının hesabının misliyle sorulması için kadınları sokaklara, sloganlarımızla dünyayı sarsmaya çağırıyoruz" denildi.