6 Mayıs 2024 Pazartesi

JKŞ: Deniz Poyraz'ın mücadelesini devrim topraklarında sürdüreceğiz

İzmir'de faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'a ilişkin açıklama yapan JKŞ, "Faşizme karşı direnen tüm kadın yoldaşlarımızla, Deniz Poyraz'ın kız kardeşleri olarak mücadelesini devrim topraklarında sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz" denildi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına yapılan faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Erkek egemen sömürgeci Türk devletinin kadın iradesini hedef alan saldırılarına devam ettiği ifade edilen açıklamada, "Özgürlükleri hedef alınan kadınlar bu saldırıları her alanda göğüslerken İstanbul Sözleşmesi için meydanlara akın ediyor, gözaltı ve baskılara rağmen sokaklara çıkıyor, cezaevlerindeki hak ihlallerinin peşini bırakmıyor, tacizlere tecavüzlere sesiz kalmıyor, okulları, kampüsleri, işyerlerini cins mücadelesinin alanı haline getiriyorlar. Medya Savunma Alanlarında binlerce kadın gerilla, direnişiyle destan yazıyor. İhanet siyasetinin karşına ilk ve en güçlü duruşu kadınlar gösteriyor. Sömürgeci, faşist Türk devleti işgal etmeye çalıştığı Rojava devriminin her bir karışında Arin'leşen, Sarya'laşan Aveste'laşan kadınların iradesiyle çarpışıyor" denildi.

AKP'nin faşist şeflik rejimine karşı kadınlar HDP saflarında örgütlenmeye devam ettiği vurgulanan açıklamada "HDP'yi kapatmaya yönelik saldırılara yeni bir boyut daha eklendi. İşgalci Türk devleti yayılmacı ve sömürgeci siyasetinin karşısına dikilen güçlü kadın iradesine karşı çeteler eliyle saldırmaktan geri durmadı" diye kaydedildi. JKŞ açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: "Biz bu saldırıyı Kobanê kapısından, Şengal dağlarından, Serêkaniyê ve Efrîn işgallerinden tanıyoruz. Biz bu saldırıyı Rojava kadın devriminin yetiştirdiği kadın siyasetçilere yönelik saldırılardan tanıyoruz. Faşist Şeflik Rejimi tarafından desteklenen kadın düşmanı çeteler Deniz Poyraz'ı IŞİD zihniyeti ile katletmiştir. Deniz Poyraz'ın kurşunlanması ve ardından binanın ateşe verilmesi AKP faşist rejiminin IŞİD zihniyeti ile ortaklığının geldiği noktayı göstermektedir.

"Biz JKŞ'li kadınlar olarak erkek egemenliğine, faşizme ve sömürgeciliğe karşı direnen her kadının yanında olmaya devam edeceğiz. Rojava Kadın devriminden kadınlar olarak Deniz Poyraz'ın iradesini sahipleniyoruz. Faşizme karşı direnen tüm kadın yoldaşlarımızla, Deniz Poyraz'ın kız kardeşleri olarak mücadelesini devrim topraklarında sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Kadın devriminin toprağı tıpkı Seda Feysel El Hermas ve Hind Letif El Xidar'ın, Hevrin Xelef, Zehra Berkel, Hebun Mela Xelil'in olduğu gibi Deniz'in de soluğu olmaya devam edecektir."