19 Nisan 2024 Cuma

JKŞ 8 Mart'ta ilk defa alanlara çıkacak

Komünist Devrimci Kadınlar (Jinen Komünist en Şoreşger-JKŞ) üyesi Menice Hessen, "Rojava kadın devrimi topraklarından tarihte yeni bir kadın örgütlenmesi yerini alıyor. Bunun heyecanını yaşıyoruz" dedi.
Kuzey ve Doğu Suriye'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Qamişlo, Kobanê ve Şehba bölgesinde merkezi bir şekilde kutlanacak. Bir yıl önce IŞİD çetelerinden özgürleştirilen Rakka kentinde kadınlar ilk defa 8 Mart'ta sokaklarda olacaklar.
 
8 Mart'ta bu yıl ilk defa alanlara çıkacak olan Komünist Devrimci Kadınlar (Jinen Komünist en Şoreşger- JKŞ) üyeleri Qamişlo Dirbesiye ve Kobanê kentlerinde çalışmalarını yoğunlaştırdılar.
 
JKŞ'nin yürüttüğü 8 Mart çalışmalarını ETHA'ya değerlendiren JKŞ üyesi Menice Hessen, "Bu yıl gerçekleştirilecek 8 Mart bizim için oldukça önemli. JKŞ olarak ilk defa alanlarda olacağız ve kendi sloganlarımızı haykıracağız" dedi.
 
Kadınların savaşarak IŞİD'in sonunu getirdiklerini belirten Menice Hesen, "Bölge ve Ortadoğu ama aynı zamanda dünya kadınları için büyük bir tehlike ve tehdit olan, dünyanın en barbar, en karanlık, gerici örgütü IŞİD'in yenilgisi bu günlerde ilan edilecek. Yine Türk devletinin saldırı tehditlerine karşı kadınlar uzun süre sokaklardaydılar. Öte yandan ABD'nin, Rusya'nın, Suriye devletinin devrimimizi kendi çizgilerine çekme çabaları da sürüyor. Bütün bu saldırılara karşı örgütlülüğümüzü ve öz savunma gücümüzü büyüterek duracağız. Bu 8 Mart'ta onlara binlerce kadınla alanlardan cevap vereceğiz. Tecride karşı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişi kadın düşmanı AKP hükümetinin, faşizmin geriletilmesinde önemli rol oynuyor, oynayacak da. Kürdistan, Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde tecride karşı mücadele büyütülüyor. Kadınların birleşik mücadelesi ile açlık grevi eylemlerini kazanımla sonuçlandırabiliriz. Bunu Rojava'dan doğru gerçekleştirme çabası içindeyiz" diye belirtti.
 
KADINLAR KADIN GREVİNİN ANLAMINI YENİDEN OLUŞTURUYOR
 
Kadınların enternasyonal mücadelesinin kadın devrimi açısından çok önemli olduğunu söyleyen Menice Hessen, "Son üç yıldır dünyanın değişik ülkelerinde kadınların gerçekleştirdiği grev bu yıl daha fazla ülkeye yayılacak ve daha fazla kadın greve çıkacak. Kadınlar kendi iradeleriyle, renkleriyle, emekleriyle kadın grevinin anlamını yeniden oluşturuyorlar" dedi.
 
"Jinen Komünist en Şoreşger (JKŞ)" ismini ilk defa bu 8 Mart'ta en geniş kamuoyuna duyuracaklarını belirten Menice Hessen, "Rojava kadın devrimi topraklarından tarihte yeni bir kadın örgütlenmesi yerini alıyor. Bunun heyecanını yaşıyoruz. 8 Mart hazırlıklarımızı da JKŞ ismiyle sürdürdük. Kongre Star'ın Kuzey ve Doğu Suriye 8 Mart örgütleme komitesinde yer aldık. Ayrıca JKŞ olarak da bağımsız çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Çatkapı ev ziyaretleri, pazar ve çarşı merkezlerinde bildiri dağıtımları gerçekleştirdik. Afiş yaptık ve sokak pankartları astık. Kadınlarla kahvaltı, evlerde film gösterimleri, yine evlerde öz savunma eğitimleri gerçekleştirdik. Yine basın aracılığıyla en geniş kadın kitlesine sesimizi ulaştırdık, sosyal medyayı etkin kullandık" diye belirtti.
 
KADINLAR OLARAK DEVRİMİMİZİ KORUYACAĞIZ
 
Devrimimizi kadınlar olarak tüm saldırı tehditlerine kaşrı koruyacağız diyen Menice Hessen, "21. yüzyılı kadın devrimi yüzyılı olarak tanımlıyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye'de kadınlar, mücadeleleri, örgütlülükleri ve kazanımları ile kadın devrimine önemli deneyimler kazandırıyor, büyük olanaklar ortaya çıkartıyor. Ama aynı zamanda devrimimiz saldırı tehditleri altında. Bu devrimi savunmak ve yaşatmak tüm Ortadoğulu kadınlarına olduğu kadar dünya kadınlarına da rol düşüyor. Dünya kadınlarına çağrımız bu görevlerini yerine getirmeleridir. Aynı zamanda Rojavalı kadınlar olarak da dünyadaki gelişen kadınların hareketinden büyük moral ve güç alıyoruz. Tüm kadınların 8 Mart'ını kutluyoruz. Biz de bu yıl Rojava'da kadın grevini kadınların ve kadın örgütlerinin gündemine taşıdık" dedi.