18 Mayıs 2024 Cumartesi

JKŞ: 1 Temmuz'da sokağa çıkacak kadınları destekliyoruz

Kadın düşmanı zihniyetle İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı alan AKP-MHP faşist iktidarı, Kobanê'de protesto edildi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) üyeleri, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki kadın örgütlerinin 1 Temmuz'da yapacağı eylemlere destek açıklaması yaptı.

"İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Faşist Türk devletine karşı kadınlar kazanacak" yazılı pankart açan JKŞ üyeleri, "Kadın katili faşist Erdoğan", "Deniz Poyraz'ın katili sömürgeci Türk devletidir", "Yaşasın kadın özgürlük mücadelesi" yazılı dövizler taşıdı.

Eylemde sık sık "Yaşasın kadın devrimi" ve "Kadın yaşam özgürlük" sloganları atıldı.

JKŞ adına yapılan açıklamada "Sömürgeci ve erkek egemen Türk devleti kadına yönelik saldırılarına devam ediyor. Özgürlükleri hedef alınan kadınlar meydanlarda direniyorlar. İstanbul Sözleşmesini savunmak için meydanlara çıkıyorlar, saldırı ve gözaltılara rağmen sokaklara çıkıyorlar, zindanlarda direniyorlar, taciz ve tecavüzlere karşı sessiz kalmıyorlar, okullarda, üniversitelerde, fabrikalarda direniş ve mücadele yürütüyorlar" diye belirtti.

Kadınların Türk devletine karşı Medya Savunma Alanları'nda da direndiğine dikkat çekilen açıklamada, "Binlerce kadın direnişleriyle tarih yazıyorlar. İhanet çizgisine karşı en güçlü duruşu kadınlar gösteriyor. Sömürgeci Türk devleti Rojava'ya her adımında  Arinleşen, Saryalaşan, Avestalaşan kadın iradesini karşısında buluyor" diye belirtildi.

Kadınların 1 Temmuz'da sokağa çıkmaya hazırlandığını hatırlatan JKŞ üyeleri, açıklamanın devamında şunları kaydetti: "Erkek egemenliğine, faşizme ve sömürgeciliğe karşı mücadele eden kadınların yanında olacağız. Biz Rojava kadın devriminin kadınları olarak, Deniz Poyraz'a sahip çıkacağız. Kadın devrimi yolunda Sada ve Hind, Hevrin Xelef ve Zehra Berkel olacağız. Deniz Poyraz'ın takipçisi olacağız. 1 Temmuz'da kalbimiz meydanlarda direnenlerle birlikte atacak. Kadın yoldaşlığıyla kazanımlarımızı koruyacak, kadına yönelik saldırıları kıracağız" denildi.