3 Mayıs 2024 Cuma

JİTEM’in katlettiği Sabri Çakmakçı için bir araya geldiler

Yüksekova’nın Dara köyündeki evinin önünde JİTEM tarafından ağır makinalı silahla taranarak katledilen Sabri Çardakçı için düzenlenen eylemde, kaybedilenlerin akıbeti açıklanana kadar mücadelenin süreceği belirtildi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, Yüksekova ilçesinde Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Eyleme, DEM Parti Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Şadiye Kırmızıgül, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve DEM Parti Yüksekova İlçe Örgütü katıldı. Eylemde, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" yazılı pankart ile kaybedilen ve faili meçhul cinayetlerde katledilenlerin fotoğrafları taşındı. Eylemin 118. haftasında Yüksekova Dara köyündeki evinde JİTEM tarafından ağır makinalı silahlarla katledilen Sabri Çardakçı'nın akıbeti soruldu.

Basın metnini okuyan Ozan Akbaş, insan hakları kavramına uzak durmanın tüm ideolojilere zarar verdiğini belirterek, "Sabri Çardakçı’nın katledilmesi olayı ile ilgili olarak ‘etkin soruşturma yürütülmediği’ gerekçesi ile Türkiye tazminat ödemeye mahkûm edildi. Tüm gerçekliklere ve tanıklıklara rağmen Sabri Çardakçı’nın akıbetinin faili meçhul bırakılması hukukun varlığına olan inancımızı yerle bir etmektedir. Üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü temel alınsın ve ‘Sabri Çardakçı’nın akıbeti açıklansın’ Son kaybımızın akıbeti açıklanana kadar bu meydanlardan sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

Eylem, açıklamanın ardından oturma eylemiyle son buldu.