9 Mayıs 2024 Perşembe

JAS Kobanê'de İvana Hoffmann'ı andı

JAS, 3 yıl önce 7 Mart'ta Til Temir'de IŞİD'e karşı savaşırken şehit düşen MLKP savaşçısı İvana Hoffmann'ı düzenlediği etkinlikle anıldı.
Jinên Azad ên Sosyalist (JAS), 3 yıl önce 7 Mart'ta Til Temir'de IŞİD'e karşı savaşırken şehit düşen İvana Hoffmann'ı (Avaşîn Tekoşîn Güneş) düzenlediği etkinlikle anıldı.
 
Anmanın yapıldığı SYPG bürosuna şehit düşen kadınların fotoğraflarının olduğu pano oluşturuldu. Anma etkinliğinde Hoffmann'ın mücadele yaşamının görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterimi ile başladı. Anmada JAS adına yapılan konuşmada, enternasyonalist  kimliğine, başta Kürt halkı olmak üzere ezilen halklar, mezhepler ve cinslerle kurduğu ilişkiye vurgu yapıldı. Aklı, yüreği ezilenlerden yana olduğu için kendini Mardinli ve Alevi olarak tanımlamasının nedenleri anlatıldı.
 
Rojava devrimi sonrası partisi MLKP'nin çağrısına yanıt vererek yüzünü Rojava'ya döndüğü ve büyük bir çoşku ve inançla devrime, kadın devrimine ve onun savunmasına katıldı. Yapılan konuşmada, "Avaşin yoldaş 8 Mart'ın ön gününde şehit düşmüş ve böylece 8 Mart'ı fedai tarzda karşılamanın yolunu göstermiştir bizlere. Bugün onun coşkusunu, inancını kuşanmış onlarca devrimci, sosyalist, enternasyonalistin Efrin direnişinde yer alarak devam ettiriyor ve onun bayrağını daılgalandırıyor" diye kaydetti.
 
AKP/Saray rejiminin Efrîn'i işgal saldırısınada da değinen JAS temsilcisi, Efrîn'i işgalcilere karşı savunmanın kadın devrimini savunmak olduğunun altını çizdi. Konuşmada, bunu göstermek için tüm kadınları 8 Mart'ta alanlara çağırdı.
 
Yapılan konuşmaların ardından marşlar ve şiirler okundu.